Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Days: dramaserie over kernramp van Fukushima komt naar Netflix

  •  
22-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1756 keer bekeken
  •  
Sub 3_Episode 6_SON9204

© Netflix

In 2011 werd de kerncentrale in de Japanse kuststad Fukushima opgeslokt door een tsunami en werd er gevreesd voor een ramp van Chernobyl-achtige proporties.

Foto credit: Netflix

Na Chernobyl van HBO komt nu ook Netflix met een eigen op feiten gebaseerde dramaserie over een beroemde kernramp, namelijk die van Fukushima in 2011. De ramp voltrok zich toen als gevolg van een zeebeving en een daaropvolgende tsunami, waarbij er door de schade enorme problemen ontstonden met de stroomvoorziening van de kerncentrale in de Japanse kuststad en er al snel werd gevreesd voor een volgende Chernobyl. Het achtdelige The Days toont de kernramp door de ogen van drie betrokken partijen: de overheid, het bedrijfsleven en de mensen die daadwerkelijk ter plekke waren. Het drama werd ontwikkeld door Jun Masumoto, die in eigen land onder meer bekend is van de ziekenhuisserie Code Blue. De acht afleveringen werden geregisseerd door Masaki Nishiura (die eerder met Masumoto werkte aan Code Blue) en Hideo Nakata (maker van de originele Japanse versie van The Ring).

The Days verschijnt 1 juni op Netflix.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief