Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Kijktips voor het weekend: Muted, Harry Wild, Yellowjackets, Spy/Master en meer

  •  
18-05-2023
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
922 keer bekeken
  •  
Yellowjackets

Verder gaat komende dinsdag het tragikomische Zweedse relatiedrama Everyone But Us (met Alba August uit The Rain) van start bij de NPO.

Foto credit: SkyShowtime

Muted (vrijdag 19/05, Netflix) Spaanse thrillerserie over een man die als minderjarige zijn beide ouders vermoordde en sindsdien geen woord meer heeft gezegd. Na zijn vrijlating wil een psychiater hem evalueren. Lees de recensie.

Selling Sunset S06 (vrijdag 19/05, Netflix) Amerikaanse realityserie over de makelaars van de Oppenheim Group die het luxeleven verkopen aan de elite in Los Angeles, een stad waar het belangrijk is om goede connecties te hebben.

Young, Famous and African S02 (vrijdag 19/05, Netflix) Zuid-Afrikaanse realityserie over een aantal beroemde en welvarende sterren in het land, die met een camera gevolgd worden terwijl ze luxueuze levens leiden in de hoofdstad.

Kathal – A Jackfruit Mystery (vrijdag 19/05, Netflix) Komische misdaadfilm uit India, waarin twee waardevolle jackfruits gestolen worden uit de tuin van een politicus. Een pittige agente moet de verantwoordelijken zien te vinden.

Harry Wild (vrijdag 19/05, BBC First) Luchtige misdaadserie over een literatuurdocente (Jane Seymour) die net met pensioen is gegaan en vervolgens ontdekt dat ze een talent heeft voor het oplossen van misdaden. Lees de recensie.

Spy/Master (vrijdag 19/05, HBO Max) Roemeense spionageserie over Victor Godeanu (Alec Secareanu uit God’s Own Country), de rechterhand van dictator Nicolae Ceaușescu die eigenlijk voor de Russen werkt. Lees de recensie.

Take a Chance (vrijdag 19/05, Amazon Prime Video) Documentaire over stalker Gert van der Graaf, die in zijn jeugd een obsessie ontwikkelde voor ABBA-superster Agnetha Fältskog en zich in deze obsessie verloor. Lees hier meer.

Holding (zaterdag 20/05, België Een) Luchtige misdaadserie gebaseerd op de debuutroman van talkshowhost Graham Norton. Een rechercheur (Conleth Hill) in een slaperig Iers dorpje stuit op zijn eerste echte misdaad. Bekijk de trailer.

Yellowjackets (zaterdag 20/05, SkyShowtime) Mysterieuze dramaserie over jonge vrouwen die met het vliegtuig neerstorten in de Canadese wildernis. Het eerste seizoen is in zijn geheel te zien, de tweede reeks wekelijks. Bekijk de trailer.

Love to Love You, Donna Summer (zondag 21/05, HBO Max) Documentaire over het leven en de carrière van Donna Summer, die zich in de jaren zeventig ontpopte als de Queen of Disco maar tevens succes had in andere genres.

Zoey’s Extraordinary Playlist (maandag 22/05, Fox) Muzikale komedieserie waarin een vrouw (Jane Levy) een bijzondere gave ontwikkelt: ze interpreteert de gedachten van mensen als popnummers die voor haar gezongen worden.

Fatal Attraction (maandag 22/05, SkyShowtime) Erotische thrillerserie gebaseerd op de film met Michael Douglas en Glenn Close: Lizzy Caplan speelt nu de vrouw die geobsedeerd raakt door een getrouwde man. Bekijk de trailer.

De IRT Affaire (maandag 22/05, Amazon Prime Video) Vierdelige documentaire over het beroemde politieschandaal uit de jaren negentig, toen het Interregionaal Recherche Team zelf betrokken raakte bij dubieuze drugspraktijken.

The Blockchain Life (maandag 22/05, Amazon Prime Video) Documentairefilm waarin de volgende generatie internet van dichtbij wordt bekeken: belangrijke onderdelen van ‘Web3’ zijn het gebruik van blockchains en cryptovaluta.

Prehistoric Planet S02 (maandag 22/05, Apple TV+) Documentaireserie van de makers van Planet Earth en met een voice-over van David Attenborough, over het prehistorische leven op aarde. Vijf dagen lang elke dag een aflevering.

Victim/Suspect (dinsdag 23/05, Netflix) Documentaire waarin een journalist een vrouw die een valse aangifte van verkrachting zou hebben gedaan ondervraagt. Ze ontdekt een patroon waarbij autoriteiten zich tegen slachtoffers keren.

Merpeople (dinsdag 23/05, Netflix) Documentaireserie over de wereld van de professionele zeemeerminnen: mensen die begonnen met een passie voor het zwemmen met vinnen zagen die wereld uitgroeien tot een miljardenindustrie.

Wanda Sykes: I’m An Entertainer (dinsdag 23/05, Netflix) Nieuwe stand-up-special van actrice, schrijfster en comédienne Wanda Sykes (Emmy-winnaar voor The Chris Rock Show), die ook zien is in de Netflix-serie The Upshaws.

Everyone But Us (dinsdag 23/05, NPO 3) Tragikomische serie over een Zweeds stel (Alba August en Björn Gustafsson) dat dolgelukkig is, maar wel een probleem heeft: het wil maar niet lukken een kind te krijgen. Lees hier meer.

Miss Scarlet and The Duke S03 (dinsdag 23/05, BBC First) Misdaadserie die zich afspeelt in het Victoriaanse Londen, over privédetective Eliza Scarlet. In de première onderzoekt ze de vermissing van een illusionist. Bekijk de trailer.

Hard Feelings (woensdag 24/05, Netflix) Komische tienerfilm uit Duitsland, over twee beste vrienden die zich moeten redden op de middelbare school, terwijl ze om proberen te gaan met nieuwe behoeften en hun gevoelens voor elkaar.

Mother’s Day (woensdag 24/05, Netflix) Poolse actiefilm waarin voormalig special agent Nina ontdekt dat de zoon die ze nooit heeft gekend ontvoerd is. Dus wendt ze haar dodelijke vaardigheden weer aan om hem terug te krijgen.

The Ultimatum: Queer Love (woensdag 24/05, Netflix) Realityshow waarin geliefden hun relatie op de proef stellen door met potentiële matches samen te gaan wonen. In deze spin-off zijn de deelnemers nu allemaal queer personen.

The Parisian Agency: Exclusive Properties (woensdag 24/05, Netflix) Realityserie over de familie Kretz en hun luxe vastgoedbedrijf. Ze helpen klanten bij het kopen en verkopen van de prachtigste huizen in Frankrijk en daarbuiten.

American Born Chinese (woensdag 24/05, Disney+) Komische fantasyserie waarin een scholier meegezogen wordt in een oude strijd. Recente Oscarwinnaars Michelle Yeoh en Ke Huy Quan hebben bijrollen. Bekijk de trailer.

James May: Oh Cook! S02 (woensdag 24/05, Amazon Prime Video) Kookprogramma van de co-host van het automagazine The Grand Tour, die zichzelf probeert te transformeren van culinair onbenul tot een wonder in de keuken.

Platonic (woensdag 24/05, Apple TV+) Romantische komedieserie waarvoor Seth Rogen en Rose Byrne herenigden met de maker van de Bad Neighbours-films. Ze spelen jeugdvrienden die een oude ruzie weer proberen bij te leggen.

Fubar (donderdag 25/05, Netflix) Komische actieserie van de maker van Reacher, waarin een CIA-agent (Arnold Schwarzenegger) die met pensioen gaat ontdekt dat zijn dochter ook werkzaam is als geheim agent. Bekijk de trailer.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!