Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Muted (El Silencio) S01E01: naargeestig maar zinderend kat-en-muisspel

  •  
19-05-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
4589 keer bekeken
  •  
1152_EL_SILENCIO_STILL_LANDER_MGL0415

Een jonge man die zijn ouders vermoordde wordt na zijn vrijlating naarstig in de gaten gehouden door een psychiater die denkt dat ze te maken heeft met een kwaadaardig beest.

Foto credits: Lander Larrañaga / Netflix

‘De balkonmoordenaar’, zo wordt twintiger Sergio Ciscar (Arón Piper) door de media genoemd. Toen hij nog minderjarig was vermoordde hij zijn vader en moeder door ze van het balkon van de gezinswoning te plempen. In de openingsscène van Muted is dit groteske tafereel te zien. Ciscar werd veroordeeld tot zes jaar celstraf. Wanneer hij vrijkomt geeft de rechter toestemming aan psychiater Ana Dussuel (Almudena Amor) om de ex-gedetineerde via een ingenieus volgsysteem met camera’s en een hartmonitor in zijn enkelband in de gaten te houden. Ze gelooft dat Ciscar een beest is en dat hij grootse moordplannen heeft.

Ciscar blijkt al snel Dussuels passieproject. Ze is een doorgedraaide zielenknijper die ver gaat in haar onderzoek. Zo betrekt ze de jonge Marta (Cristina Kovani), een simpele winkelbediende die Ciscar liefdesbrieven schreef in de gevangenis, bij haar project. De moordenaar is haar beginnen te stalken en zij vindt dat kennelijk wel spannend. Maar of Dussuels zet slim is valt te betwisten. Daarnaast blijkt de nieuwe baas van Ciscar, die een soort re-integratietraject belandt, óók een monster van formaat te zijn met een vuistdik strafdossier. De twee lijken een soort meester-leerlingrelatie te hebben waarbij de meester het zijn leerling toestaat om moordzuchtig gedrag te tonen op het werk.

1159_EL_SILENCIO_STILL_LANDER_MGL0905

Daar heeft Dussuel overigens ook camera’s geplaatst, maar het is de vraag wanneer Ciscar de dode hoeken weet te vinden. De eerste aflevering eindigt met een bezoek van Marta aan haar lover: zal ze hem vertellen dat ze hem in het vizier hebben? Afgaande op Pipers blik, de acteur speelt met verve een psychopaat, lijkt het alsof hij Dussuel al een stap voor is in dit naargeestige en zinderende kat-en-muisspel.

Muted S01, vanaf vrijdag 19 mei 2023 bij Netflix

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief