Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Holding: Ierse misdaadserie start op België Eén

  •  
04-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
8868 keer bekeken
  •  
Holding

Het komische drama over een lugubere ontdekking in een slaperig Iers dorpje is een tv-bewerking van de debuutroman van talkshowhost Graham Norton.

Foto credit: ITV

De Ierse politieserie Holding is vanaf zaterdag 20 mei te zien op Belgie Eén. Het komische drama speelt zich af in een slaperig Iers dorpje waar nooit iets gebeurt, totdat er op een dag menselijke resten worden gevonden. Sergeant PJ Collins (Conleth Hill, bekend van zijn rol als Varys in Game of Thrones) krijgt zo eindelijk de kans om een ‘echte’ misdaad op te lossen, maar het nieuws van de gruwelijke ontdekking gaat al snel rond in het dorp en dreigt een aantal grote geheimen bloot te leggen. Holding is gebaseerd op de gelijknamige debuutroman van Graham Norton, eveneens de gastheer van het komische BBC-praatprogramma The Graham Norton Show. Het boek werd voor tv bewerkt door Dominic Treadwell-Collins, die eerder als producent werkte aan de miniserie A Very English Scandal met Hugh Grant.

Het vierdelige drama heeft bijrollen voor onder meer Pauline McLynn (Father Ted) en Charlene McKenna (Bloodlands) en Norton zelf maakt een cameo als de stem van een radio-dj.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief