Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Deze Europese steden kleuren roze door kersenbloesem

10-03-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1555 keer bekeken
  •  
Bonn heerstrasse blossom sakura
Binnenkort gaan de knoppen open en kleurt heel Japan roze. Geen ticket? Geen zorgen! Je vindt de Japanse kersenbloesem ook gewoon in Europa. Sterker nog: je hoeft het land niet eens uit. Wij verklappen waar je moet zijn.
Stockholm, Zweden
In Stockholm bloeit de bloesem in Kungsträdgården volop. Op 28 april vieren ze zelfs Körsbärsblommans Dag ofwel het Cherry Blossom Festival. Je kunt dan volop Japanse voorstellingen te zien, Japanse activiteiten te doen en Japanse lekkernijen te eten.
Stockholm bloesem sakura : Sergei Afanasev

© Foto: Sergei Afanasev / Shutterstock.com

Parijs, Frankrijk
In heel Parijs zitten kersenbloesems verstopt, dus dwaal vooral rond op zoek naar de roze (of soms paarse of witte) blaadjes. Wij geven alvast wat tips: Square Gabriel Pierné, Jardin des Plantes, bij het Petit Palais of rondom de Notre Dame. 
Notre Dame Paris blossom sakura
Jardin des plants Paris blossom sakura
Hamburg, Duitsland
Kirschblütenfest klinkt misschien wat minder gezellig dan Cherry Blossom Festival, toch beloven wij dat het ook hier een feestje wordt. Hoe kan het ook anders met vijfduizend kersenbomen én een afsluitende vuurwerkshow. Het Japanse evenement staat gepland op 31 mei en de stad is maar zo’n vijf uurtjes rijden. Prima excuus voor een weekendje weg dus.
Hamburg blossom sakura
hamburg blossom sakura firework
Bonn, Duitsland
Geen groot festival in Bonn, maar áls je toevallig in de buurt bent is het zeker leuk om ook hier een kijkje te nemen. De Heerstrasse is daar namelijk twee weken lang de mooiste straat van Duitsland. 
Bonn heerstrasse blossom sakura
Jerte Vallei, Spanje
Jerte valley spain spanje blossom sakura
Edinburgh, Schotland
In het grote stadspark The Meadows staat ook een prachtige rij roze bomen.
Edinburgh bloesem sakura : Lou Armor

© Foto: Lou Armor / Shutterstock.com

Foto: Birute Vijeikiene / Shutterstock.com
Vilnius Litouwen blossom sakura : Birute Vijeikiene

© Foto: Birute Vijeikiene / Shutterstock.com

Londen, Engeland
De Kew Gardens hebben normaal gesproken al een Japans tintje. Maar als de kersenbloesem in bloei staat, lijkt die ticket naar Tokyo al helemaal overbodig.
Kew Gardens London Londen blossom sakura
Kopenhagen, Denemarken
Langelinie Park is het decor voor het Cherry Blossom Festival in de Deense hoofdstad. Maar ook de botanische tuinen en de begraafplaats Bispebjerg zijn mooie plekken om te wandelen tijdens de bloeiperiode. 
Langelinie Park Kopenhagen blossom sakura : Oliver Foerstner

© Foto: Oliver Foerstner / Shutterstock.com

Nog dichter bij huis zoeken? Neem vanaf eind maart eens een kijkje in Het Amsterdamse Bos! De Japan Women's Club schonk in het jaar 2000 vierhonderd kersenbomen aan Nederland. Tweehonderd van die bomen hebben een Japanse vrouwennaam en tweehonderd een Nederlandse vrouwennaam. Dit jaar is het Cherry Blossom Festival niet open voor publiek, maar het park bezoeken staat je natuurlijk vrij. 
Amsterdam cherry blossom amsterdamse bos
Het Japanse sakura-seizoen kent vele tradities, dus wees niet die onwetende toerist! In dit artikel leggen we uit hoe je hanami volgens de juiste etiquette viert. 

Meer over:

japan, sakura, citytrip
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.