3 op Reis

Tokyo

Tokyo is de grootste stad van de wereld. 24/7 bruist het er! Drukte op straat, honderdduizenden neonlichtjes en de gekste bezienswaardigheden. Er is veel te veel te doen. Wil je alles in één keer zien? Dat kan in de Tokyo Tower. Daar kijk je op 250 meter hoogte over de hele stad uit.
Naast alle hypermoderne wijken in Japan. Beleef je in de ouwe wijk Asakusa het Japan van vroeger. Loop over de markten, bezoek de geweldige Senso-ji tempel en bekijk de 1000 jaar oude Kaminarimon poort. 
Ben je gek op kunstschatten? Ga dan even loeren in Tokyo’s Nationale Museum. Hier vind je de grootste Japanse kunstcollectie. Hou je meer van geschiedenis en cultuur? Neem dan een kijkje in het Edo-Tokyo museum. Trekt dit je beide niet? Dan zijn er genoeg andere bijzondere musea in de stad te vinden. 
In Japan is niks te gek. Voor elk probleem wordt een oplossing bedacht. Bijvoorbeeld voor het gebrek aan ruimte. Zo heb je het capsule hotel, waarin mensen niet in kamers maar in capsules slapen. Hierin past meestal alleen een bed. Misschien een beetje claustrofobisch, maar goedkoop is het wel.
In het sakura-seizoen staan er honderden kersenbloesems in bloei en dit is een prachtig gezicht. Alle Japanners zijn dan vrij en vertoeven de hele dag in parken onder de roze bomen. Meer leren over deze tradities en waar en wanneer je het beste kersenbloesem kan spotten? Klik hier
Eten
In Tokyo zijn ontelbaar veel restaurants met Japanse keuken. Wereldberoemd is natuurlijk de Japanse sushi. Ben jij een liefhebber? Dan is Tokyo de hemel op aarde. Je kan kiezen uit 5000 sushi tenten. Eet bij Oshima Endomae-Dokoro. De sushi is goddelijk en je hebt vanaf de 30ste verdieping een prachtig uitzicht over de stad.
Als je van vis houdt ga dan sowieso naar de Tsukiji Fish Market. Deze vismarkt is wereldberoemd en ontzettend groot. De geur die er hangt is niet te hachelen, maar het is een hele vette ervaring. De beste tijd is vroeg in de ochtend, wanneer alle handelaren op een felle manier hun vis verkopen. Er wordt het hardst gevochten om tonijn, omdat die vis duur en veelgevraagd is.
Meer zin in een goed stuk vlees? Ga dan naar Hakushu. Een schattig familiebedrijf met een goede sfeer en heerlijk eten. Verder raden we je aan om vooral veel te proberen. Loop rond en kijk je ogen uit! Tokyo heeft een ontzettend groot aanbod van heerlijke restaurants. 
Vervoer
In Tokyo zijn de treinen en metro’s de hoofdvervoermiddelen. Schrik niet als iemand je vanachter begint te duwen. Dit zijn de ‘oshiya’, zij persen iedereen in spitsuren de trein of metro in. Een f iets huren in Tokyo kan ook. Maar het is erg druk op de weg en er zijn bijna geen fietspaden, dus kijk een beetje uit. Ook de tuktuk is een goed vervoersmiddel in de stad!
Goed om te weten
Beste reistijd: maart t/m mei & september t/m november
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Yen
Taal: Japans
tokyo.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.