Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Zweden

Ho stop. Voordat je dit gaat lezen. Check de video hiernaast! Want als je nog twijfelt aan een rondreis door Zweden. Dan weet je het na ’t zien van Evi’s roadtrip langs de westkust van Zweden wél zeker. Dit wil je. En dan pas ga je hieronder verder lezen. Want dan heb je gelijk een prima basis voor jouw roadtrip-draaiboek!
Voor iedereen die zeeën van tijd heeft: vertrek vanaf Nederland met de auto richting Zweden. Heb je maar een beperkt aantal vakantiedagen voor deze trip? Boek dan een vlucht naar Kopenhagen. Daar huur je makkelijk een camper bij Hymer. Alles inladen en ready to go! Zet koers via de Sontbrug naar Malmö. Let op: voor deze brug moet je tol betalen. In Malmö wil je net als Evi zeker de groene wijk Västra Hamnen checken. Huur een fiets en cruise lekker rond. Zoek je een plek om te overnachten? Regel een plekje voor je camper bij First Camping Malmö.
Rise and shine! Tijd om door te scheuren naar het Koninkrijk Ladonia. Want jij wil toch ook net als Evi Barones (of Baron) van Ladonia worden? En om die titel te vieren schreeuw je je gek bij de Kungsbygget zomerrodelbaan! Slapen doe je bij de Sjötorpet Camping.
Safaritijd! En dus: elanden aaien. Een MUST, want Zweden is het dichtsbevolkte elandland van de wereld. Beste plek: Smalandet Eland Safari. Trek hier maar een dag voor uit. Want als je eenmaal een eland hebt geaaid. Wil je niet meer weg! Volgende overnachting kan je regelen bij Camping Getterons in Varberg. Hoe je de dag hier afsluit? Pak je campingstoelen en BBQ. Plunder de lokale supermarkt. En plof voor de zonsondergang neer op het strand.
Tijd voor ontbijt! Stap een gezellig koffietentje binnen en drink koffie op z’n Zweeds: fika. Dat betekent een kop koffie, wat lekkers en gezellig kletsen. Prima begin van je dag toch? Rij door naar Göteborg en voor je het weet is het tijd voor lunch! Komt goed uit. Want in Göteborg ga je naar de Feskekôrka: dé vismarkt van de stad. Zoek een goed plekje uit, zet je BBQ aan en grillen maar! Uitbuiken? Dat doe je natuurlijk in de GRATIS openbare Frihamnen sauna. Bizar hoe mooi het is en dat je er niks voor hoeft te betalen! Totaal ontspannen zet je je camper voor die nacht op camping Lisebergsbyn.
Natuurlijk wil je de eeuwenoude Vitlycke rotstekeningen bewonderen. En daarna is het tijd voor een laatste stop die je niet wil missen: Fjallbacka. Een prachtig vissersdorp met uitzicht op en eilandenarchipel aan de westkust van Zweden. Is dit je eindpunt? Zorg dat voor een retourticket vanaf Göteborg. Laatste tip: enjoy deze waanzinnige roadtrip!
Vervoer
Een ticket naar Kopenhagen heb je al vanaf 25 euro(!). En vanaf 73 euro vlieg je terug vanuit Göteborg. Een camper? Die kost je zo'n € 50 - € 150,- per dag, afhankelijk van het merk en de grootte.
Goed om te weten
Beste reistijd: Maart, juni, augustus
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Zweedse Kroon
Taal: Zweeds
Zweden roadtrip

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.