Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke zaterdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Vroege Vogels TV | 14 mei 2022 | Mortelen en Scheeken

12-05-2022

Het team van Vroege Vogels is in de Mortelen en Scheeken, een verborgen parel in het Brabantse land. Een oud cultuurlandschap met leembossen vol bosanemonen, slanke sleutelbloemen, eenbessen en andere voorjaarsflora. Willemijn gaat tussen de bramen op zoek naar boomkikkers, die met goed weer liggen te zonnen. Menno gaat op pad om poep van het edelhert te verzamelen, en in het water gaat hij op zoek naar prachtige kokerjuffers. In de avond wordt een deel van het team getrakteerd op de roep van de houtsnip en het andere deel heeft moeite elkaar te verstaan tussen de roepende boomkikkers.

Vroege Vogels TV over de Mortelen en Scheeken is zaterdag 14 mei 2022 om 19.50 uur te zien op NPO 2! De herhalingen zijn elke zaterdagochtend om 8.00 uur. Lees meer over de uitzending in de volgende artikelen:

Zonnende en roepende boomkikkers

Mortelen en Scheeken: een oud cultuurlandschap

Bijzondere kokerjuffers: de larven van de schietmot

Verkeerde kaarten mee | Achter de Schermen

Boomkikkers geven een concert | Podcast

Wil je weten welke natuurgebieden TV bij jou in de buurt heeft bezocht? Kijk dan op de interactieve Kaart!

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar