Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Top 10: dit zijn de populairste onderwerpen van 2019

24-12-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
175 keer bekeken
  •  
Lezen nb
Traditiegetrouw blikken we elk jaar terug op Kassa's meest bekeken fragmenten. We zetten de top 10 voor je op een rij!
1. Kassa’s Boodschappenmandje: Supermarkt Dirk is het goedkoopst
Opvallende resultaten in Kassa’s Boodschappenmandje. Nieuwkomer Dirk is direct de goedkoopste terwijl we het duurst uit zijn bij de Aldi en Lidl. In totaal zijn we in vergelijking met vorig jaar gek genoeg iets goedkoper uit. Bekijk hieronder het fragment en lees het bijbehorende artikel hier.
2. Kinderen doneren geld aan hun gamehelden
Nog populairder dan zelf games spelen, is het kijken naar anderen die een spel aan het spelen zijn. Er zijn tientallen ‘game kanalen’ op platforms als Twitch en YouTube, waar je live mee kunt kijken hoe anderen een game spelen, dat heet streamen. Maar kinderen kunnen probleem geld doneren aan hun gamehelden. Bekijk hieronder het fragment en lees het bijbehorende artikel hier.
3. Jongeren laten gebit beschadigen voor perfecte 'hollywoodsmile'
Je hoeft maar door Instagram of YouTube te scrollen en de jongens en meisjes met glimmende, spierwitte tanden spatten van het scherm. De zogenaamde ‘Hollywoodsmile’ is een trend. Om aan dit extreme schoonheidsideaal te kunnen voldoen laten veel jongeren hun gezonde gebit door de tandarts bewerken door zogeheten facings (kronen) van composiet of porselein over hun eigen tanden te laten plaatsen. Bekijk hieronder het fragment en lees het bijbehorende artikel hier.
4. Duizenden euro's compensatie voor verzekerden met te dure overlijdensrisicopolis
De Rabobank komt klanten die jarenlang teveel premie hebben betaald voor hun overlijdensrisicoverzekering tegemoet door een geldbedrag uit coulance uit te keren. Ook financieel dienstverlener Anac uit Eindhoven bood een klant zo’n coulance-regeling aan. Het gaat om mensen die jarenlang teveel premie hebben betaald omdat ze niet zijn gewaarschuwd voor stevige premiedalingen. Adviseurs zijn dat wettelijk verplicht. Bekijk hieronder het fragment en lees het bijbehorende artikel hier.
5. Sluipende moordenaar: gehoorschade oplopen zonder het door te hebben
We gebruiken de term 'silent killers' omdat je vaak gehoorschade oploopt zonder dat je het zelf doorhebt. En als je het eenmaal doorhebt, is het al te laat. Bekijk hieronder fragment en lees het bijbehorende artikel hier.
6. Rechtsbijstandverzekeraars belemmeren vrije advocatenkeuze van klant
Kassa kreeg de afgelopen maanden tientallen klachten over de rechtsbijstandverzekering. Rode draad in de klachten was dat de juristen van de verzekeraars verkeerde adviezen gaven. Als mensen dan naar een eigen advocaat stapten, en dat mag, dan bleek de vergoeding die deze advocaat kreeg veel te laag. Terwijl ze met hun advocaat wel wonnen bij de rechter of tuchtorgaan. Bekijk hieronder het fragment en lees het bijbehorende artikel hier.
7. Dieper in de schulden door de overheid
Driekwart van de mensen met schulden houdt te weinig over om van te leven, omdat schuldeisers te veel geld incasseren. Zij zijn wettelijk verplicht om een bedrag ter hoogte van de beslagvrije voet op de rekening te laten staan. Dat is het wettelijk bestaansminimum waarmee mensen hun gas, water licht, huur en boodschappen moeten betalen. Bekijk hieronder het fragment en lees het volledige artikel hier.
8. Explosieve stijging QR-fraude
Het is steeds makkelijker om je bankzaken via je smartphone te beheren. Superhandig, maar dit maakt het ook makkelijker voor oplichters om daar misbruik van te maken. In de afgelopen maanden zagen tientallen ING-klanten hun geld verdwijnen nadat zij slachtoffer werden van QR-fraude, waarbij een oplichter ongemerkt toegang krijgt tot je bankrekening. Maar wat als de bank vervolgens alle verantwoordelijkheid afwijst en je met een lege rekening achterblijft? Bekijk hieronder het fragment en lees het volledige artikel hier.
9. Heb ik dat! Zware fietsendragers
Deze keer in ‘Heb ik dat!’: de ergernis van Joop. Hij ergert zich aan de zware fietsendrager. De fietsendrager zorgt voor rugpijn, is moeilijk uit de garage te krijgen en zorgt voor schade. Bekijk het fragment hieronder.
10. Oudere modellen cv-ketels van Ferroli 'levensgevaarlijk'
In Nederland hangen volgens deskundigen circa 150.000 cv-ketels van het merk Ferroli die levensgevaarlijk kunnen zijn. Het gaat om cv-ketels van de typen Econpact, Ultima, Megadens en Megalux met een productiedatum van voor 2011. Bekijk hieronder het fragment en lees het volledige artikel hier. Het dossier over de onveilige cv-ketels van Ferroli vind je hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!