Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Kijktips voor het weekend: Song of the Bandits, Murder in Provence, The Continental en meer

  •  
21-09-2023
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
3046 keer bekeken
  •  
SongOfBandits

© Yu Ara / Netflix

Daarnaast voegt Netflix vanaf komende woensdag vier dagen lang elke dag een Roald Dahl-verfilming van regisseur Wes Anderson toe aan het aanbod.

Klik hier voor alleen de Netflix-kijktips.

En klik hier voor meer NPO-kijktips.

Song of the Bandits (vrijdag 22/09, Netflix) Historische actieserie uit Zuid-Korea die zich afspeelt in de jaren twintig tijdens de Japanse bezetting. Verschillende bannelingen zetten koers richting de wetteloze regio Gando. Lees de recensie.

The Black Book (vrijdag 22/09, Netflix) Noord-Afrikaanse misdaadfilm over een diaken wiens zoon een ontvoering in de schoenen krijgt geschoven. Om de naam van zijn zoon te zuiveren neemt hij het op tegen een corrupte politiebende.

Spy Kids: Armageddon (vrijdag 22/09, Netflix) Reboot van de Spy Kids-films van Robert Rodriguez. Gina Rodriguez en Zachary Levi spelen getrouwde geheim agenten, wiens kinderen de wereld moeten zien te redden. Lees de recensie.

How to Deal with a Heartbreak (vrijdag 22/09, Netflix) Komische dramafilm uit Peru over een schrijfster die de deadline van haar boek niet lijkt te halen, terwijl de toekomst er voor haar twee beste vriendinnen een stuk rooskleuriger uitziet.

Love Is Blind S05 (vrijdag 22/09, Netflix) Realityserie met Nick en Vanessa Lachey waarin een sociaal experiment wordt ondernomen: single mannen en vrouwen die op zoek zijn naar liefde moeten zich eerst verloven voor ze elkaar echt zien.

Murder in Provence (vrijdag 22/09, VRT 1) Britse misdaadserie over een stelletje (Roger Allam uit Endeavour Morse en Nancy Carroll uit Father Brown) dat misdrijven onderzoekt in een plaatsje in het zuiden van Frankrijk. Lees de recensie.

John Wick: The Continental (vrijdag 22/09, Amazon Prime Video) Driedelige prequel op de John Wick-films, waarin een jonge Winston de leiding neemt over het bekende hotel dat dan toebehoort aan Cormac (Mel Gibson). Lees de recensie.

No One Will Save You (vrijdag 22/09, Disney+) Sciencefictionthriller van de scenarist en regisseur van Spontaneous, over een alleenstaande jonge vrouw (Kaitlyn Dever) die in haar ouderlijk huis wordt belaagd door buitenaardse bezoekers.

Still Up (vrijdag 22/09, Apple TV+) Britse komedieserie over de online relatie tussen twee mensen (de vrijgevochten illustrator Lisa en de sociaal ongemakkelijke journalist Danny) die ’s nachts nooit slapen en dan urenlang gesprekken voeren.

Ms. Fisher’s Modern Murder Mysteries (zondag 24/09, BBC First) Spin-off-serie van Miss Fisher’s Murder Mysteries die de actie verplaatst naar de jaren zestig en draait om het nichtje (Geraldine Hakewill) van Phryne. Bekijk de trailer.

Domina S02 (zondag 24/09, Canvas) Historische dramaserie waarin Livia Drusilla (Kasia Smutniak) als de echtgenote van keizer Gaius (Matthew McNulty) uitgroeit tot een van de machtigste vrouwen in het Romeinse rijk. Bekijk de trailer.

Kane: A Story Recorded (maandag 25/09, Videoland) Vierdelige documentaire over Kane, waarbij de twee oprichters van de band, Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen, ruim 100 uur aan privé-opnames aan de makers beschikbaar stelden.

Who Killed Jill Dando? (dinsdag 26/09, Netflix) Britse documentaireserie over de moord op journalist en tv-presentatrice Jill Dando. Ze werd in de lente van 1999 voor haar eigen huis doodgeschoten door een nog altijd niet gepakte schutter.

The Devil’s Plan (dinsdag 26/09, Netflix) Competitieve realityshow uit Zuid-Korea waarin twaalf deelnemers zes dagen lang met humor, strategie en wijsheid de strijd aangaan, in de hoop straks gekroond te worden tot de ultieme winnaar.

The Outlaws S02 (dinsdag 26/09, HBO Max) Komische dramaserie van en met Stephen Merchant (The Office), over mensen uit hetzelfde plaatsje die samen een taakstraf moeten doen en op een grote zak geld stuiten. Lees de recensie.

East New York (dinsdag 26/09, HBO Max) Misdaadserie over een van de straat afkomstige detective (Amanda Warren) die de leiding krijgt over een politiebureau in een onrustige wijk in Brooklyn. Tevens met Jimmy Smits. Bekijk de trailer.

The Wonderful Story of Henry Sugar (woensdag 27/09, Netflix) Korte film gebaseerd op het verhaal van Roald Dahl, over een man (Benedict Cumberbatch) met een bijzondere gave. Wes Anderson schreef en regisseerde. Bekijk de trailer.

Znachor (woensdag 27/09, Netflix) Poolse dramafilm over een ooit gerespecteerde chirurg die zijn gezin en zijn geheugen is kwijtgeraakt. Hij krijgt een kans op verlossing wanneer hij weer contact legt met iemand uit zijn vergeten verleden.

Overhaul (woensdag 27/09, Netflix) Braziliaanse misdaadthriller waarin truckracer Roger nadat hij alles is kwijtgeraakt een verleidelijk maar gevaarlijk aanbod krijgt: werken als de bestuurder van een vluchtauto voor een criminele bende.

Street Flow 2 (woensdag 27/09, Netflix) Franse dramafilm over twee broers die veel moeite hebben om de vicieuze cirkel van verraad, wraak en geweld te doorbreken. Ze blijven echter vechten voor een beter bestaan in hun louche buitenwijk.

Encounters (woensdag 27/09, Netflix) Documentaireserie over de massale ufo-meldingen van de afgelopen vijftig jaar. Ooggetuigenverslagen, interviews met experts en nieuw bewijs moeten meer licht schijnen op dit wereldwijde mysterie.

Savior Complex (woensdag 27/09, HBO Max) Driedelige documentaire over het werk van missionarissen in Uganda. Een van hen wordt beschuldigd van moord als ze zonder medische training kinderen behandelt die daarna komen te overlijden.

This Fool S02 (woensdag 27/09, Disney+) Komische serie over een bij zijn moeder wonende dertiger die voor zijn werk vrijgelaten gevangenen helpt te integreren in de maatschappij. Een van zijn cliënten is zijn neef, die na acht jaar cel weer vrij is.

The Darkness within La Luz Del Mondo (donderdag 28/09, Netflix) Documentaire over slachtoffers die de leiders van de megakerk La Luz Del Mundo aanklaagden. Ze vertellen in interviews over het misbruik waar ze onder hebben geleden.

Ice Cold: Murder, Coffee and Jessica Wongso (donderdag 28/09, Netflix) Documentaire over een van de beroemdste moordprocessen in Indonesië: Jessica Wongso zou haar vriendin om het leven gebracht hebben door haar koffie te vergiftigen.

Love Is in the Air (donderdag 28/09, Netflix) Romantische komediefilm uit Australië, over een vrouwelijke piloot die vecht om haar familiebedrijf te behouden. Ze wordt echter verliefd op de man die is gestuurd om haar luchtactiviteiten te stoppen.

The Swan (donderdag 28/09, Netflix) Korte film naar het verhaal van Roald Dahl, over een briljante jongen en zijn pestkoppen. Tweede film in een reeks van vier: gisteren verscheen al Henry Sugar en de komende dagen volgen ook de laatste twee.

Castlevania: Nocturne (donderdag 28/09, Netflix) Spin-off-serie van Castlevania, die zich afspeelt te midden van de Franse revolutie. Richter Belmont moet de erfenis van zijn familie verdedigen en zien te voorkomen dat vampiers de macht grijpen.

The Walk-In (donderdag 28/09, NPO Plus) Waargebeurde Britse misdaadserie waarin een linkse activist (Stephen Graham) met gevaar voor eigen leven een extreemrechtse beweging weet te infiltreren. Van de scenarist van A Confession. Bekijk de trailer.

Starstruck S03 (donderdag 28/09, HBO Max) Komische serie van de BBC over een vrouw (Rose Matafeo) die over haar breuk met een filmster (Nikesh Patel) probeert te komen, maar hem plots toch weer tegenkomt op een bruiloft. Bekijk de trailer.

Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!