theme-icon
Geld

Hoe werkt het prijsplafond?

16-01-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1838 keer bekeken
  •  
pexels-teona-swift-6874239

Het Prijsplafond, om de energiekosten te drukken, is per 1 januari ingegaan. Maar hoe werkt het nou eigenlijk? Kassa geeft antwoord op de meest gestelde vragen.

Huishoudens met een gemiddeld verbruik dat onder het zogenaamde prijsplafond ligt, betalen vanaf 1 januari een maximumprijs van 1,45 euro per kubieke meter gas en maximaal 0,40 euro voor stroom. Maar in de praktijk zitten er een aantal haken en ogen aan deze regeling en merkt nog niet iedereen hier direct iets van. Hoe dat zit, legt Kassa uit.

De meestgestelde vragen op een rij:

Thema's:

theme-icon
Geld
  •  theme-icon
Wonen
  •  theme-icon
#ikredhetnietmeer

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

cody524
cody52420 jan. 2023 - 11:29

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

G. Adema
G. Adema17 jan. 2023 - 16:14

Goedendag, Essent....,.????? 17-01-2023 Mijn nieuwe termijnbedrag vanaf januari met prijsplafond is 103 euro, toch heeft Essent het volledige bedrag van 255 euro afgeschreven in januari, zonder prijsplafond toe te passen. Ik heb hierover gebeld, maar er zou niets aan te doen zijn, want de facturering van Essent is al op 24 december geweest. Dus door de vroege facturering van Essent kom ik in januari niet in aanmerking voor het prijsplafond. Dit kan niet worden opgelost volgens Essent. Ik ben hier zo enorm kwaad over. Geen enkele medewerking terwijl het probleem bij hen ligt, dus niet bij mij. Hetzelfde zou gelden voor de maand februari, maar voor februari heb via de (moeizaam bereikbare 6x 15 minuten) klantenservice heb ik het terug kunnen draaien naar 100 euro .😂😂😂😂😂😫😫😫😫 Met hartelijke groet, G. Adema

WJVS
WJVS17 jan. 2023 - 11:32

Ik ben per 1 juli overgestapt naar een andere energie leverancier. Nu controleer ik maandelijks de meter. Mijn verbruik afgerond is volgens mij 422m3 volgens de berekeningen van essent 432m3. Essent legt de schuld bij liander. Liander zegt alles functioneert goed, schuld ligt bij Essent! Voor mijn gevoel ligt de schuld bij Essent. Die ronden meterstanden (verkeerd) af. Daarna tellen ze deze afgeronde bedragen op. Dat scheelt meer dan 10m3 over 6 maanden! Ik heb overzichtjes als je wil! Hoe kan ik dit oplossen?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!

Gerelateerd

Meer over dit onderwerp