Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Déze steden weten hoe ze de Gay Pride moeten vieren

30-06-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
620 keer bekeken
  •  
pride foto
YES! De Pride Amsterdam staat op de stoep. En die kan er wat van! Maar mocht dat niet genoeg voor je zijn? Knal deze steden dan op je lijst! Want ook in andere hoeken en gaten van deze aardbol weten ze hoe ze de liefde moeten vieren.
1. Toronto, Canada
Elk jaar in juni staat heel Toronto op z’n kop tijdens de Pride Toronto: een van de allergrootste Pride festivals ter wereld. De leukste barretjes? Die vind je in de buurt Church and Wellesley.
plaatjessite_Toronto
2. MadridSpanje
Voor de leukste feesten in Madrid wil je de wijk Chueca induiken, de homobuurt van de stad. Hier staat 't bomvol met toffe barretjes en cafés. Maar ook in de rest van de stad vind je hier en daar genoeg gezellige uitgaansgelegenheden. Niet voor niks stond de stad vorig jaar op z'n kop vanwege de World Pride. En laten we dáár nou afgelopen seizoen zijn geweest...
3. Tel Aviv, Israël
‘In Jeruzalem we pray, in Tel Aviv we play’ . Zegt dat je genoeg? Het nachtleven van Tel Aviv is een van de levendigste ter wereld! In tegenstelling tot de rest van de regio heerst hier een extreem vrije sfeer.
plaatjessite_telaviv
4. Londen, Verenigd Koninkrijk
Als populaire stad in de gayscene is Londen een concurrent van Amsterdam. En da's niet gek, want de stad organiseert jaarlijks een mega Pride Parade. Niet alleen vind je in de stad een flinke dosis bars en clubs, óók worden hier vele  theatershows en tentoonstellingen gehouden. 
plaatjessite_london
5. Berlijn , Duitsland
Berlijn. Deze stad mag natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. De stad bárst namelijk van de festivals. En de gay uitgaansscène? Die valt niet te ontwijken.
plaatjessite_Berlijn
6. Barcelona, Spanje
Waar je moet zijn om de leukste feesten mee te pakken? Voornamelijk in de wijk L’Exiample a.k.a. Gayxample. Maar ook het plaatje Sitges op 30 km afstand van Barca is het bezoeken waard. Hier werd in de jaren '80 de eerste gaydiscotheek van Spanje geopend. En nu heeft het stadje zelfs z’n eigen Pride!
plaatjessite_barca
7. San Francisco, USA
In San Francisco kun je het hele jaar door naar toffe festivals, waaronder de San Francisco Pride. De place to be in deze megastad is de wijk Castro. Wanneer je regenboogvlaggen spot, zit je - verrassend genoeg - op de goede weg.
plaatjessite_sanfransico
8. Montreal, Canada
Na Toronto is Montreal de homovriendelijkste stad van Canada. De wijk Le Village - ook wel Gay Village genoemd - is het levendige centrum van de uitgaansscène. Extra leuk: in de zomer wordt de wijk gesloten voor verkeer. Lees: één grote kleurrijke plaza.
plaatjessite_montreal
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.