Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Tel Aviv

Tel Aviv wordt vaak vergeten als zonnige strandbestemming. Deze Israëlische stad heeft echter heel veel te bieden en is ondanks het imago van Israël zeer modern. Het nachtleven is hier hipper dan hip en kan dan ook zeker worden aangeraden. Zo wordt hier de Israëlische Gay Pride gehouden waar het zelfde motto geldt als in het nachtleven: ‘In Jeruzalem we pray, in Tel Aviv we play’.

In Tel Aviv en de voorsteden wonen maar liefst 3.3 miljoen mensen, wonderbaarlijk als je nagaat dat er in 1910 nog slechts 100 mensen op deze locatie woonden. De stad telt als dé speelplaats van afgestudeerde architecten. Zo staat de in de jaren 30' gebouwde witte stad op de werelderfgoedlijst. Dit als een van de weinige moderne attracties. Check ook even het Magen David Square waar maar liefst 6(!) straten elkaar kruisen!
De stad staat echter vooral bekend als een bron van vrijheid in het Midden-Oosten. In tegenstelling tot de rest van de regio, mag en kan hier vrijwel alles. Zo heb je hier een geweldig nachtleven, restaurants en winkels van wereldklasse, honderden musea en niet geheel onbelangrijk een prachtig strand! Dit allemaal aan het bekijken? Hou wel je ogen open voor de meesterwerken van straatkunstenaar Rami Meiri!
Eten
Ontbijten in Tel Aviv is het fijnst bij Benedict. Stap tussen de middag of s'avonds binnen bij het koshere Dr. Shakshuka. Of loop door naar Dixie Grill Bar waar je juist weer alles kunt bestellen wat de kosjere keuken niet toelaat. Dus heb je zin in varkensvlees, westerse gerechten of schelpdieren dan is dit the place to be! 
In Tel Aviv past het wekelijkse ritme zich aan de Sjabbat aan. De Sjabbat is normaal een tijd voor rust en gebed, maar de jongeren zien het als een goed excuus voor een feestje. De beste uitgaansavonden zijn op donderdag en vrijdag. Vanaf 18 jaar gaan de meeste jongeren in dienst waardoor ze na een week op een legerbasis genoeg zin hebben om in het weekend helemaal los te gaan! De betere spots zijn te vinden in stadsdelen Neve Tzedek, New Port en Gordon Beach. De grotere clubs zijn: Haoman 17, Nanunchka en de Culture club. De rooftopbars in New Port mag je ook zeker niet missen. 
Een bijzondere ervaring is het dineren bij locals thuis. Via Betzvata kan je in contact komen met inwoners van Tel Aviv die je graag thuis verwelkomen. 
Vervoer
Tel Aviv ligt op vijf uur vliegen van Nederland. Tickets zijn te koop vanaf € 350,-. Een enkeltje met de bus binnen de stad kost ongeveer €1,-. Pak je een taxi, zorg er dan voor dat de meter aangaat zodat een ritje binnen de stad ongeveer € 4,00 kost en geen € 50,-! Na negen uur ’s avonds zijn de tickets 25% duurder. 
Ook leuk: met de fiets door Tel Aviv racen. Bij een bedrijf als Poleposition kun je fietsen huren. 
Goed om te weten
Beste reistijd: Maart t/m mei, oktober
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Sjekel
Taal: Hebreeuws, Arabisch
tel-aviv.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.