Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Reishacks: zo maak je in 2019 méér reizen

18-01-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
thumb
Citytrips, backpackreizen, roadtrips… Konden we 't hele jaar maar ermee volproppen. Helaas steekt school/werk daar meestal een stokje voor. Maar wil je 2019 een upgrade geven en zoveel mogelijk bestemmingen van je bucketlist afstrepen? Met onderstaande tips kun je dit jaar vaker op reis!Combineer vakantiedagen met feestdagen
Stel dat een feestdag op een maandag valt. Neem dan op vrijdag en dinsdag vrij. Dan creëer je een extra lang weekend en kun je op een ontspannen manier een weekendje weg. Zie ’t als een midweekje vakantie, maar dan verschoven naar het weekend. Waarom niet? Die vrije feestdag krijg je toch al cadeau! Het gaat je last-minute inpaksessies en shit-ik-moet-nog-wasjes-draaien realisatiemomenten besparen. Oh en: Kerst kun je elk jaar opnieuw herkansen. Of je gooit er een zonnige filter tegenaan ;)

reishacks foto
feestdagen
Maak gebruik van stopovers
Vele luchtvaartmaatschappijen bieden gratis stopovers aan. Het enige wat jij hoeft te doen, is van dit kadootje profiteren. Het scheelt niet alleen reiskosten, maar je krijgt een bonustrip erbij. Onze tips? Finnair’s stopover in Helsinki , Singapore Airlines’ stopover in Singapore en Iceland Air’s stopover in Reykjavik .

stopover
Plan kortere citytrips
Een toffe citytripbestemming hoeft niet duur te zijn. Een ellenlange, dure vlucht gaat jouw plezier tijdens een reis niet compenseren. Durf het ook dichter bij Nederland te zoeken en houd meer tijd over om een stad te ontdekken. Dat kan betekenen dat je die ene vrijdag niet eens vrij hoeft te nemen. Hop bijvoorbeeld eens op en neer naar Lille . Of ruil het vliegtuig in voor je eigen auto en ontdek Gent .

citytrips dichtbij
Reis in het laagseizoen
In het laagseizoen zijn vluchten en accommodaties goedkoper en deel je jouw bestemming met minder reizigers. Ook kun je vaak profiteren van deals! Door vaker in het laagseizoen te reizen, spaar je geld voor een extra tripje. Houd er wel rekening mee dat sommige hotels hun deuren sluiten tijdens het laagseizoen. Hetzelfde geldt voor bepaalde activiteiten die zijn gebonden aan weersomstandigheden.

laagseizoen
Reis in de nacht
Heb je de mogelijkheid om ’s nachts te reizen? Bewapen jezelf dan met een slaapmasker, nekkussentje en oordopjes. Daar krijg je niet alleen een retourtje naar dromenland voor terug. Óók kun je een extra dag bij je reis optellen. We geven toe dat een zigzaggende busreis van acht uur niet voor iedereen is weggelegd… Maar mócht ’t lukken om jezelf in een schone slaapster-modus te wiegen, dan is dat mooi meegenomen!

nacht

Meer over:

reistips
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.