Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Gent

Gent. De meest sprookjesachtige en historische stad van onze zuiderburen. Kastelen met wachttorens die omringd worden door water, eeuwenoude gebouwen waar zich van alles heeft afgespeeld. En natuurlijk zijn unieke inwoners met hun eigen gewoontes.

Een van deze eigenzinnige gewoontes is terug te vinden in de wijk Rabot-Blaisantvest. Sinds oktober 2010 hebben ze hier een eigen munt: de Torekes. Wie zich in deze wijk inzet voor de sociale behoeftes van de buurtbewoners wordt hiermee beloond.

Kom je naar Gent om cultuur te proeven en musea te bezoeken? Dan ben je hier op de juiste plek. Sla je reisgids open, stof je backpack af en slenter door de stad om onderweg de Handelsbeurs, het Operagebouw of de Gentse Kunsthal te bezoeken.

Nachtje blijven slapen op een excentrieke locatie? Ga dan naar het Treck Hostel. Een indoor-camping waar je nooit last zal hebben van regen of kou. Eenmaal aangekomen mag je een gethematiseerde caravan uitkiezen. Zo heb je bijvoorbeeld keuze uit een retro-, strand -of een junglethema.

Gentenaren zijn echte verzamelaars. Elke week op vrijdag, zaterdag en zondag wordt het plein naast de Sint-Jacobskerk omgetoverd tot een brocantemarkt. Alles is hier te vinden, van kunst en antiek tot ouderwetse rommel.

Eten

De Gentse neuzen. Kleine suikerbommen met een fruitsmaak; hard van buiten maar zacht vanbinnen. Iets wat je sowieso geproefd moet hebben tijdens een trip naar Gent. Elke vrijdagochtend zijn ze verkrijgbaar op de lokale markt.

Om nog even terug te komen op de eigenzinnige gewoontes van de Gentse inwoners: café de Dulle Griet. Als je daar een biertje wilt drinken uit een koetsiersglas moet je een van je schoenen inleveren. Vervolgens wordt je schoen in een bak aan het plafond gehesen. Pas als je na het nuttigen van je biertje het glas weer inlevert, krijg je je schoen terug. Dit alles om diefstal van het unieke glas te voorkomen. 

Wil je goed eten in een ouderwets interieur? Ga dan eens langs bij Amadeus Ghent 1. Een restaurant volledig ingericht in jaren '20 stijl met als grote specialiteit: spareribs.

Vervoer

Vanaf Utrecht rijd je twee uur en je komt aan in Gent. Eenmaal daar aangekomen brengen de bussen en trams je overal naartoe. Wil je even wat anders? Reis dan mee met de Gentse hop on hop off watertram. Het grootste gedeelte van het centrum van Gent is autovrij, dus lopen wordt aangeraden. Zie je gelijk meer van de stad. Met de City Card reis je 48 uur of 72 uur met alle bussen en trams gratis en krijg je ook gratis toegang tot alle Gentse musea, bezienswaardigheden en monumenten.

Goed om te weten
Beste reistijd: Gedurende het hele jaar
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Nederlands & Frans
Gent

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.