Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Singapore

Singapore staat ook wel bekend als Singabore. Maar wat ons betreft is dit zeker niet waar. Het ministaatje bestaat uit 63 eilanden en is het kleinste land van Azië. Ondanks de grootte van het land is er zeer veel te doen. Het is wel zo dat men in Singapore de zaakjes goed op orde heeft en er veel zaken aan wetgeving onderheven zijn.
In Singapore is het vooral goed vertoeven als je wilt winkelen. In delen van de stad zoals Marina Bay, Kampong Gelam & Arab Street, Little India & Raffles Place kun je kopen wat je maar wilt. Vooral Little India is een 3 op Reis favoriet aangezien dit veruit de kleurrijkste wijk van de stad is. Het beste uitzicht vind je overigens vanaf de Sky Tower.
Ook zijn er geweldige bezienswaardigheden zoals de vooraanstaande Singapore Zoo Sentosa en de dolfijnenlagune. Niet te missen is het Marina Bay Sands, hier kun je zwemmen in een geweldig infinity-pool op de dak van het gebouw. Check trouwens ook even Haji Lane, de meest Avantgardistische straat van de stad. Rebelse street-stijl en streng verboden graffiti! Voor nog wat meer Singapore-tips ben je hier aan het juiste adres! 
Eten
East Coast Lagoon Food Village staat bekend om het goedkope maar goede eten direct aan het strand. Ben je op zoek naar een culinair hoogstandje reserveer dan een tafeltje bij Fiftythree. Dit restaurant staat bekend als het beste van heel Singapore. Zin in iets geks en anders? Zoek dan het Roleplay Cafe op, hier wordt je door verklede vrouwen gevoerd met een lepel.
Zin in een vegetarisch hapje? Check dan Annalakshmi, de obers werken hier vrijwillig en je bepaald zelf wat je betaald! Lola's Secret Supper is een restaurant dat wat speurwerk vereist! het fijnste ontbijt eet je overigens in het Shangri La Hotel, werkelijk alles kun je hier vinden.
Sunset Bay Garden Beach Bar is één van de weinige plekken aan het strand waar je een alcoholisch drankje kunt kopen. Hier serveren ze trouwens een goede sundowner.  Als je na het eten nog even een dansje wilt maken dan is SCAPE een leuke plek om dit te doen. Muziek, kunst, dans, theater en zelfs extreme sports worden hier met regelmatig beoefend! 
Vervoer
Het openbaar vervoer in Singapore is erg goed geregeld en ook nog eens goedkoop. Zo'n voor €1,- heb je al een kaartje die een uur geldig is in alle soorten openbaar vervoer. De meest relaxte manier om te reizen is echter de taxi, ook dit is niet duur.

Een retourticket Amsterdam-Singapore kost je zo'n €750,- 
Goed om te weten
Beste reistijd: Feb t/m aug
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Singapore Dollar
Taal: Mandarijns, Maleis, Tamil en Engels
singapore.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.