Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Dit zijn de hidden gems van Zuid-Amerika!

19-12-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
685 keer bekeken
  •  
zuid-amerika
Populaire hotspots verliezen al gauw hun charme door ladingen toeristen. En natuurlijk hoef je landen daarom niet te skippen, maar er valt meer te ontdekken dan de grote trekpleisters. Daarom delen wij maar al te graag de onontdekte reishoeken met jullie. Met dit keer in de hoofdrol: Colombia, Peru en Bolivia!
Hotspots : Cartagena , Bogota , Medellín
Alternatieven : Palomino, Tayrona National Park, Ciudad Perdida
Colombia op de planning? Dan wil je de kleurrijke steden Cartagena, Bogota en Medellín absoluut op je reisplanning zetten. Net zoals het gros van de reizigers. Maar aangezien jij niet dat gros wil zijn – je leest dit artikel niet voor niks – moeten Palomino, Tayrona National Park en Ciudad Perdida ook zéker in die reisplanning verwerkt worden. Het Caribische kustplaatsje Palomino levert een dosis zen. Hoe dit exotische kustplaatsje de verovering door resorts heeft kunnen ontwijken, is ons onbekend. Denk aan een verlaten strand met wuivende palmbomen en een aangrenzende jungle met een alfabet aan dieren. Oh en verrukkelijke seafood. Plant dat ook in je achterhoofd. Vanuit Palomino ben je vlak bij het Tayrona National Park, een ecologische reserve met een mix van een Caribische kust en een jungle met tíg soorten dieren. Tayrona National Park verbindt de groene jungle namelijk met een bounty strand. De meeste reizigers bezoeken ’t park voor The Lost City, oftewel Ciudad Perdida. Ciudad Perdida is de naam van een bergstad op zo’n 1300 hoogte aan. Een trek naar Ciudad Perdida kost je een paar dagen, maar daar krijg je een dichtbegroeide jungle met watervallen, meren en rivieren voor terug.
tayrona_
Hotspots : Cuzco , Arequipa , Huacachina
Alternatieven : Puerto Maldonado , Huaraz 
De Inca-stad Cuzco, het koloniale Arequipa en de sandboard oase Huacachina. Alledrie zeker geen ontwijkmateriaal, maar onder de meeste Peru-reizigers bekend. Minder bekend zijn Puerto Maldonado en Huaraz, bestemmingen die een itinerary-regel waard zijn. Puerto Maldonado is dé junglehoofdstad van Peru en is midden in het Amazonegebied gelegen. De stad is de perfecte uitvalsbasis voor een tocht door de dichtbegroeide Amazonejungle. Een ideale bestemming voor de avontuurlijke reiziger die liever niet stil zit. Over niet stil zitten gesproken: ook de stad Huaraz is het bezoeken waard. Niet vanwege de stad zelf, maar wél vanwege de berglandschappen die de stad omsluiten. De stad is een perfecte uitvalsbasis om te gaan hiken, klimmen of raften. Een must see in deze natuur is Laguna 69, een knalblauw gletsjermeer dat wordt omringd door de besneeuwde bergtoppen van de Cordillera Blanca. De Cordillera Blanca is een van de hoogste bergketens ter wereld. De Santa Cruz Trek die de Cordillera Blanca trotseert, is dan ook een pittige hiketocht. Een pittige hiketocht voor in de boeken. Dat dan weer wel.
lake69
Hotspots : La Paz , Lake Titicaca , Salar de Uyuni
Alternatieven : Sajama National Park, Noel Kempff Mercado National Park 
De immens grote stad La Paz, het uitgestrekte Titicacameer en de bijna onaardse zoutvlakten van Salar de Uyuni weten vele reizigers te trekken. En dat is niet onterecht. Maar wil je je to do-lijst ook vullen met minder bekende plekken? Houd dan Noel Kempff Mercado National Park en Sajama National Park in je achterhoofd. Wildlife fanaten gaan hun hart verliezen in Noel Kempff Mercado National Park, een van de laatste onaangetaste natuurgebieden in de Amazone. Met honderden vogelsoorten, tientallen zoogdiersoorten en duizenden plantsoorten kent het park een biodiversiteit waar je ‘U’ tegen zegt. Ook is de vegetatie hier heel divers. Zo bestaat het gebied uit tropisch regenwoud, palmbomenbos, savanne, moerasland en loofhoutbos. Ook Sajama National Park is voor outdoorverslaafden bijna een must. Het park wordt gekenmerkt door hooggelegen lagunes, vulkanen en hotsprings. Met hier en daar een kudde alpaca’s. Het hoogtepunt van het park is de Nevado Sajama, het hoogste punt in Bolivia. In het park heb je een goed zicht op de berg, maar je kunt ‘m ook hikend trotseren.
sajama
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.