Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Cartagena

Door de vele berichten over de drugsbewegingen in Colombia hebben sommige reizigers een wat vertekend beeld van het land. Onterecht, want in de Colombiaanse stad Cartagena is het prima vertoeven. Het is de thuishaven van zo'n 1,2 miljoen mensen. Cartagena is de eerste stad waar de bevrijde Afrikaanse slaven uit het binnenland naartoe gingen. Dit zie je nog steeds terug aan de multiculturele samenleving. 
Spaanse kolonisten hebben de stad vernoemd naar de Spaanse stad Cartagena en de Spaanse invloeden zie je nog steeds. Het is een veelzijdige stad waar je van alles kan doen. Neem bijvoorbeeld een frisse duik en bak jezelf bruin op het beste strand van Cartagena: Playa Blanca. Struin vervolgens door een van de vele prestigieuze straten uit de koloniale periode van de stad en bezoek het fort Castillo de San Felipe, dat in 1657 door een Nederlander werd gebouwd. Op deze manier combineer je cultuur en een heerlijke vakantie. Een aanrader dus! 
Cartagena ademt muziek, sfeer en tropische sferen. De gekleurde huisjes geven je al snel een bijzonder tropisch gevoel en de bewoners zorgen voor een gastvrij welkom. Kortom: het is een kleurrijke havenstad die je tijdens een rondreis door Colombia absoluut niet wil missen. 
Eten
Het eten in Cartagena is heel goedkoop en bestaat vaak uit een mix van verschillende keukens. De culinaire tradities van het land worden al jaren van generatie op generatie doorgegeven en dat proef je. Een luxe maaltijd heb je al voor weinig geld. Vooral rond Plaza Santa Domingo in het centrum van de stad vind je tientallen restaurants. Een van de aanraders daar is Club de Pesca, een visrestaurant met een prachtig uitzicht op de haven en de baai.
Ook in het centrum is genoeg te vinden. Zo is daar het typische Colombiaanse restaurant La Cocina de Camerla, Quebracho en La Cava. Wie geen zin meer heeft in vis en traditioneel Colombiaans, komt automatisch uit bij Saint Michel. Dit Franse restaurant met enorm goede fondues ligt ten noordwesten van het hoofdplein.
De bekendste club in de stad is Mister Babilla, maar in de straat Ciudad Vieja gebeurt het pas echt. Deze straat met tien clubs is dé plek om je in het bruisende uitgaansleven van Cartagena te mengen. Hoe je dat doet? Dansen! Colombia is een land van de salsa. Neem bijvoorbeeld een salsales bij Explosion Latina.
Vervoer
Een vlucht van Amsterdam naar Cartagena kost je ongeveer twintig uur. Je hebt vrijwel altijd één of twee tussenstops nodig. Het oude centrum van de stad kan prima wandelend verkend worden. Wil je een verdere bestemming bereiken? Dan kan je beter de bus nemen. De busdienst is prima en brengt je bovendien overal. Een snelle en leuke manier om jezelf te vervoeren is de watertaxi. Deze taxi's vertrekken vanaf een van de vele havens in Cartagena en zijn ook nog eens heel goedkoop.
Goed om te weten
Beste reistijd: December t/m februari & juli t/m augustus
Visum: Nee
Inentingen: Ja
Valuta: Peso
Taal: Spaans
cartagena.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.