Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

De meest bijzondere slaapplekken van reizigers #1

22-08-2018
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
337 keer bekeken
  •  
mooiste slaapplekken
In een doorzichtige bubbel aan het strand, in een glazen capsule op honderd meter hoogte of gewoon… onder de grond: sommige slaapplekken zullen je hoofd nooit meer verlaten. En dat kunnen deze reizigers bevestigen. 
Maike en Muus sliepen op honderd meter hoogte in een hangende capsule (Cuzco, Peru)
maikezijp_goed
“We sliepen in een glazen capsule van de Skylodge Adventure Suites, hangend aan een klif. Als ik naar beneden keek, werd ik nogal duizelig. Het is echt hooog! Als je ’s ochtends ontwaakt en door je gordijntje kijkt, besef je dat je écht hangend aan een rots op honderd meter hoogte hebt geslapen. Vervolgens kruip je uit je glazen hutje om op een plateau van twee bij twee met elkaar te ontbijten. Het enige oncomfortabele was het gewiebel en gekreun van de kabels door de wind. En wat me opviel was het toilet. Dit was aangesloten op een stortpijp die uitkwam in een soort rolcontainer.”
maikezijp2_goed
Gouden tip van Maike en Muus: Ook al heb je hoogtevrees, de ervaring is het angstzweet helemaal waard.
Anouk kampeerde in Monument Valley (Arizona, Verenigde Staten)
anouk donker
“In dit gebied zijn vele western-films opgenomen. Ook was Monument Valley ooit het decor voor de Marlboro Man. Elk moment van de dag verandert het uitzicht. Door de verandering van de zon en de wolken valt ’t licht telkens anders op de rotsen.”

Gouden tip van Anouk: Zet je wekker om 06:00 uur voor de zonsopgang!
Maureen (links) en Linda (rechts) sliepen in een bungalow met uitzicht op de rijstvelden (Sapa, Vietnam
maureen en linda
maureen en linda
“We sliepen in een knusse bungalow van Eco Palms House, gebouwd op houten palen. ’s Nachts hoor je niets anders dan natuurgeluiden. Het uitzicht? Waanzinnig! Wakker worden terwijl je uitkijkt op deze rijstvelden en bergen is geweldig. Toen we wakker werden, hebben we onze dekens gepakt en zijn we op de veranda neergeploft. Je kan me hier een week neerzetten, dan vermaak ik me prima.”
Gouden tip van Maureen: Laat je hier niet alleen verrassen door het uitzicht, maar ook door de vriendelijkheid van de lokale bevolking!
Brian sliep in een Hobbit House bij de Cotopaxi vulkaan (Quito, Ecuador) 
cotopaxi goed 2
cotopaxi goed 1
“Deze Hobbit House bevindt zich onder de grond bij het Cotopaxi National Park. Overdag heb je een geweldig uitzicht op de besneeuwde top van de Cotopaxi vulkaan. Zelfs wanneer je #2 in het toilet verwerkt, kun je turen naar de vulkaan. ’s Nachts heb je zicht op duizenden sterren en de volgende ochtend word je wakker met nieuwsgierige lama’s die je vanaf drie meter afstand aangapen!”
Gouden tip van Brian: Laat je familie weten dat je offline gaat. Hier is namelijk geen wifi. Maar nieuwe vrienden maak je hier gegarandeerd!
Remco sliep in een bubbel aan het strand (Bali, Indonesië)
remco van gennip
“Deze slaapbubbel bevindt zich bij een afgelegen stuk strand in Uluwati, Bali. De bubbel is net een uit de kluiten gewassen condoom met een kleine airco. Het meest chille eraan is dat je de hele nacht  naar sterren kan turen terwijl je lekker comfortabel op je tweepersoonsmatras ligt. Je slaapt tussen het strand en de jungle, in de middle of nowhere. ’s Avonds krijg je eten geserveerd, waarna niemand meer langs komt en je dus ongestoord in je blote billen kan genieten. In de ochtend werden we wakker door een stel koeien. Toch bizar als je je ogen open doet en opeens 15 wilde koeien naast je bubbel ziet grazen!"
Gouden tip van Remco: Boek het! Maar voor maximaal één nacht.
Sander en Lotte sliepen tijdens een Machu Picchu hike in glazen koepels (Soraypampa, Peru)
Sander: "Ik sliep in een van deze ‘domes’, die je kruipend moet betreden. Het uitzicht is zowel overdag als ’s nachts wa-haaanzinnig. De bergen (sommige met sneeuw bedekt), alpacas in de verte, roofvogels in de lucht en de ruige natuur in het algemeen... En vergeet Humantay Lake niet (zie foto hieronder)! Zodra het donker wordt zie je de sterrenhemel en hoor je enkel stromend water van een klein beekje in de verte. Ineens voel je je heel klein tussen die enorme bergen en moeder natuur! Overdag wordt de slaapkoepel afgedekt met een zeil, zodat 't niet te veel opwarmt. 's Nachts koelt 't flink af, maar na een volledige dag door de bergen trekken in de ijle lucht slaapt alles lekker. Zelfs een spijkerbed..."
mooiste slaapplekken
lottemets_goed
Lotte: "De Sky Lodge gaf een veilig en knus gevoel. Het matras sliep heerlijk en de stilte van buiten was heel fijn. Het uitzicht gaf me echt een rustgevend gevoel, zo midden in de natuur. Ik voelde me op dat moment heel gelukkig en besefte dat dit een moment was om nooit meer te vergeten. De reflectie van de berg in het water, de heldere kleuren en de stilte. Dat maakt deze plek enorm bijzonder. En dan die sterrenhemel… Het was zo’n gave ervaring, dat ik mijn ogen stiekem niet wilde sluiten! Vanuit je bed sterren kijken, dat wil toch iedereen?! Wat wel bizar was, is dat je ondanks een jong en fit lichaam sneller buiten ademt raakt door de hoogte. Maar daar hadden de locals een oplossing voor: cocabladeren! Het kauwen op cocabladeren gaf me meer energie en was ideaal voor de trektocht."
Gouden tip van Sander en Lotte: Vergeet je thermokleding niet!


Ook geslapen op een onvergetelijke plek? En heb je daar fotobewijs van? Mail dan naar 3opreis@bnnvara.nl!
humantay lake
Nog meer verlanglijstwaardige slaapplekken op je beeldscherm? Bekijk dan ook deel 2 en deel 3!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.