Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

De meest bijzondere slaapplekken van reizigers #3

04-09-2018
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
230 keer bekeken
  •  
paola_klaar2
In een wijnvat aan het strand, in de sneeuw tussen de pinguïns of gewoon... onder een steen: sommige slaapplekken zul je nooit meer vergeten. En dat kunnen deze reizigers bevestigen.
Daphne sliep in een metershoge boomhut in Ban Houayxay, Laos (bij de grens van Thailand)
daphne_klaar1
daphne_klaar2
"Tijdens een trip naar de jungle van Nam Kan National Park sliep ik in deze Gibbon Experience boomhut. De boomhut is alleen per zipline te bereiken, bestond uit vier etages hoog en was volgebouwd met matrasjes en klamboes. De nacht was best oncomfortabel. De boomhut had een huisrat en onze zaklampen trokken ontzettend veel muggen, vleermuizen en spinnen ter grootte van een vuist aan. Ik heb weinig slaap gehad, maar de nacht was ’t waard! Het mooiste uitzicht had je tijdens het douchen. Er was een regendouche, waarbij je uitkeek op de jungle en de zonsondergang kon meemaken. Ik ben zelfs een tijdje gaan douchen om alleen naar het uitzicht te turen…"
Gouden tip van Daphne: shotgun de eerste etage, want op de bovenste etage loopt een huisrat die constant over de golfplaten rent! Neem ook een flinke lading deet mee.
Irma sliep aan de rand van het Etendeka Plateau in Damaraland, Namibië
irmaschuurmans-crooymans_goed
"De Grootberg Lodge is alleen te bereiken per 4x4 en wordt volledig gerund door de lokale bevolking. Eenmaal aan de rand van de berg aangekomen, werden we getrakteerd op dit fantastische uitzicht over het dal. We werden zelfs vergezeld door een aantal springbokken. Per 4x4 zijn we hier nog gaan lunchen in de bushbush, waar we de neushoorn hebben gevonden! Een andere avond kregen we zelfs bezoek van een groep olifanten."
Laura sliep in een wijnvat aan het strand van Cape Kolka, Letland
lauraduin_klaar2
lauraduin_klaar1
"Dit wijnvat lag bij het uiterste puntje van het land, waar de Golf van Riga en de Oostzee samenkomen. Dit hutje heeft geen gordijnen, zodat je de hele nacht naar de zee kan turen. Het uitzicht vanuit dit wijnvat was fenomenaal. Op het strand slapen geeft je zo’n ultiem gevoel van vrijheid."
Gouden tip van Laura: neem genoeg eten mee, want in de buurt ga je geen restaurants of fatsoenlijke supermarkten vinden.
Paola sliep tussen de pinguïns op Antarctica
paola_goed1
"De tocht hierheen ging gepaard met extreem hoge golven waarbij de gordijnen tot aan het plafond zwaaiden! Ook waren alle kotszakken in de gang weggegrist… De kapitein van het schip waarmee we vaarden, vond kamperen in een tent voor watjes. Wat we toen hebben gedaan? We groeven in de open lucht een kuil in de sneeuw. Deze kuil had de lengte van een slaapzak en de diepte van een mensenlichaam, zodat de wind over ons heen waaide. We sliepen dus in de sneeuw, maar vooral tussen de nieuwsgierige pinguïns! Ik heb die nacht geen oog dichtgedaan. Maar hé, ik sliep tussen de pinguïns…"
paola_klaar2
Gouden tip van Paola: regel je reis naar Antarctica last-minute in Ushuaia! 
Vera sliep onder een steen in de bossen van Fiordland, Nieuw-Zeeland
vera_goed1
vera_goed2
“Ik sliep in een zelfgebouwde hut van een man die in het bos van Fiordland woont. Ik lag op een dun matrasje en een zelfgemaakt bed van hout. Zodra ik naar ‘het toilet’ ging, in de natuur, besefte ik dat ik me midden in het bos aan een meer bevond. Best gevaarlijk, want ik kende deze man slechts één dag. Maar het uitzicht was prachtig! Zijn hut was alleen per boot te bereiken en kostte ons twee dagen, omdat het water laag stond. Na deze nacht hebben we samen gevist en deze verse vis zelf opgegeten. Ook hebben we samen hout gehaald om de kachel mee aan te steken en om douchewater mee op te warmen. Het is bijzonder om te merken hoe de dag voorbijschiet als je primitiever moet leven."
Gouden tip van Vera: ga avonturen niet uit de weg. Zeker niet als je naar Nieuw-Zeeland gaat. En doe op z’n minst één wandeling naar een hut om daar te overnachten.
Sanne kampeerde aan de rand van de Chinese Muur, China 
sanne_klaar1
sanne_klaar2
"Om bij deze kampeerplek te komen, moesten we een uur hiken. De nacht was nogal oncomfortabel, omdat we op een dun matje sliepen. Ook hielp de intense kou helaas niet mee. Maar het uitzicht… Het uitzicht was fantastisch. Vlak voor zonsopgang en -ondergang zijn we de muur opgeklommen, die ons een nóg mooier uitzicht gaf. Op die momenten waren we de enigen op dat gedeelte van de Chinese Muur, wat het extra bijzonder maakte."
Gouden tip van Sanne: neem genoeg warme kleding mee voor ’s nachts. 
Ook geslapen op een onvergetelijke plek? En heb je daar fotobewijs van? Mail dan naar 3opreis@bnnvara.nl!

Bekijk deel 1 en deel 2 voor meer verlanglijstwaardige slaapplekken!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.