Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

De meest bijzondere slaapplekken van reizigers #2

28-08-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
88 keer bekeken
  •  
lauraduin_klaar1
In een boomhut tussen de apen, in een hogan in de woestijn of gepropt in een smalle capsule: sommige slaapplekken ga je nooit meer vergeten. En dat kunnen deze reizigers bevestigen. 
Claudia sliep in het hart van Kibale National Park, Oeganda
claudiaplaisier_klaar
“Ik begon de nacht in deze boomhut met een vreselijk grote rode spin op het bed, gevolgd door een bende vleermuizen. Toen ik de vleermuizen weg probeerde te jagen, ontdekte ik als klap op de vuurpijl een vogelspin achter het rolgordijn… De slaapplek bestond uit een houten plank met een dun matrasje en een klamboe. De nacht was niet bepaald comfortabel te noemen, maar wat was 'ie spannend. Vanuit de boomhut had ik uitzicht op een open plek in de jungle, waar ik apen zag lopen. Ook schijnen hier olifanten in de omgeving te zijn. De spanning dat er op elk moment een kudde olifanten uit de bossen kan schieten, in combinatie met de oerwoudgeluiden, is geweldig.”
Gouden tip van Claudia: neem een extra klamboe en een goede zaklamp mee! 
Laetitia sliep in een boomhut op Nusa Penida, Indonesië
laetitia
“Bij deze klif zijn drie boomhutten geplaatst, met uitzicht op deze prachtige rotsformaties. Het was helaas afzien om de hut te bereiken, want er stonden heel wat trappen (en alles wat daarop lijkt) tegenover. Vooral het geluid is mij bijgebleven: het water dat tegen de rotsen slaat, de wind… Dat gaf mij het gevoel weg te zijn van de wereld, in een andere wereld.”
Gouden tip van Laetitia: de boomhut is deels open, dus neem genoeg warme kleding mee voor de nacht! Plus: flink wat muggenspray ;)
Thijs sliep in een hogan bij Monument Valley, de Verenigde Staten
thijswolbers_klaar2
thijswolbers
"Ik sliep op een simpel opklapbedje. ’s Nachts koelde het erg af. De temperatuur lag toen rond het vriespunt. Ik had geen elektriciteit, alleen een houtkachel. Maar het uitzicht over Monument Valley was fantastisch, vooral met zonsondergang. Die middag heb ik te paard een tocht gemaakt. Ik voelde me net een cowboy, uitkijkend op dit landschap…" 
Gouden tip van Thijs: maak ook een tocht te paard!
Vincent kampeerde in een kloof van het Charyn National Park in Kazachstan
“Aan het eind van de dag verdwenen de laatste paar toeristen uit het park en bleven wij alleen achter. In de totaal verlaten canyon hebben we toen ons tentje opgezet. ’s Nachts koelde het flink af en er waren enkele wervelwinden in de canyon, maar dat maakte de ervaring alleen maar gaver! In de ochtend ritste ik mijn tentje open en keek ik uit op deze steile kloof. Mooier kan toch bijna niet?!”
vincentalblas_klaar2
vincentalblas_klaar1
Gouden tip van Vincent: Kazachstan is een nog onontdekt land en zeer geschikt voor de avontuurlijke reizigers. Kortom, gewoon gaan!
Mariska bracht de nacht door in een capsule op het Japanse eiland Okinawa
“In het Star Capsule Hotel lig je letterlijk in een capsule van ongeveer 80 centimeter breed en 190 centimeter lang. Je sluit de capsule af met een rolluik aan het voeteneinde. Het lijkt oncomfortabel, maar dat was ’t helemaal niet! Wel hoor je natuurlijk elk geluid van je buren.” 
mariskaschui
Gouden tip van Mariska: een capsule hotel is echt iets wat je geprobeerd moet hebben. Je hebt net meer privacy dan bij een hostel en met een beetje lenigheid lukt ontkleden best aardig.
Marieke en Nicky sliepen in deze airstream in Californië, de Verenigde Staten
mariekesuikerbuik_klaar1
mariekesuikerbuik_klaar2
"We sliepen in een 'Breaking Bad' campertje uit 1966. Van buiten oogt ‘ie oldskool, maar de binnenkant was volledig verbouwd. Het uitzicht in Joshua Tree Park was fantastisch. We keken uit op een eindeloos lange woestijnvlakte met hier en daar wat cactussen. Er stonden zelfs twee random badkuipen waar je in kon liggen, dat was heerlijk!"
Gouden tip van Marieke en Nicky: duik van tevoren een supermarkt in, want je kunt hier gebruik maken van BBQ faciliteiten!
Ook geslapen op een onvergetelijke plek? En heb je daar fotobewijs van? Mail dan naar 3opreis@bnnvara.nl!
Nog meer verlanglijstwaardige slaapplekken op je beeldscherm? Bekijk dan ook deel 1 en deel 3!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.