3 op Reis

Bali

Bali is het backpackerseiland bij uitstek. Vele duizenden backpackers zoeken de rust, cultuur en het weer hier op. Na de bomaanslagen in 2002 en 2005 liep het toerisme hier erg terug. Inmiddels komen weer steeds meer bezoekers  naar de populaire zuidkust. Maar die verblijven vooral in de resorts. Zonde! Bali heeft nog veel meer te bieden.
Bijvoorbeeld zonnen op een pikzwart vulkaanstrand zoals Kusamba of Seraya. Ook vind je rondom Bali prachtige duikplekken zoals Lipah Bay en Tulamben Marine Reserve. Uiteraard zijn de resorts niet geheel slecht. Vooral niet als je op zoek bent naar ontspanning. Die vind je ruimschoots in deze luxueuze resorts.
Geweldige bezienswaardigheden op Bali zijn het Klungkung Paleis, het Gunung Kawi Complex en de Goa Gajah Grot. Stuk voor stuk trekpleisters die je met eigen ogen moet aanschouwen als je toch op Bali bent. Ook dolfijnen kijken bij Pantai Lovina is een must. Je kunt hier zelfs met ze zwemmen door de rustige stroming.
Eten
Lekker vegetarisch eten doe je bij Skati Dining Room. In Vila Resort Desa Seni zit een organisch restaurant dat zijn eigen groenten teelt. Hier eet je eerlijk aan het zwembad met een immense sterrenhemel boven je hoofd. Maar er is meer in Bali! Het kost een paar duiten maar in Mozaic geniet je van een waar culinair hoogstandje, opgediend in zes gangen!
In het oosten van Bali vind je geen grote boulevard, dansende menigten, hordes toeristen en dus ook geen vette clubs. Dit is voor veel mensen die deze kant van Bali bezoeken een groot voordeel. Wil je toch graag dansen tot de zon op komt!? Ga dan naar het zuiden: Kuta is the place to be als het om stappen gaat!
Heb je wat minder te besteden? Dan zijn Green Box, Alleycats en Skygarden prima opties om uit te gaan. De drank is goedkoop en de muziek is lekker! Meer poen op zak? Ku De Ta is een hippe club op het strand, naast het Oberoi Hotel. Hier zie je de prachtige zonsondergang, draait een DJ de beste platen en betaal je flink voor een cocktail.
Vervoer
Met een scooter of een taxi kom je overal in Bali. Het is echter het makkelijkst om een auto met chauffeur te regelen voor een hele dag en een vaste prijs af te spreken.
Het is een hele reis voor je in Bali bent. Je bent zo’n achttien uur onderweg. De tickets zijn sterk afhankelijk van wanneer je reist. Maar in mei begint een retourticket vanaf € 866,-.
Goed om te weten
Beste reistijd: December t/m februari
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Rupiah
Taal: Indonesisch
bali.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.