3 op Reis

Deze route volgde Chris door Azerbeidzjan, Georgië en Turkije

25-01-2019
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
1421 keer bekeken
  •  
thumb
Drie landen en drie zeeën binnen drie weken: Chris doorkruiste Azerbeidzjan, Georgië en Turkije. En bezocht daarbij zeven toffe bestemmingen. Wil jij dezelfde route als Chris volgen? Dan wordt dit jouw reis!

Route
: Baku – Tbilisi – Ushguli – Batumi – Trabzon – Safranbolu - Istanbul
Reisduur : drie weken

Baku
Het paradepaardje van Azerbeidzjan: die bijnaam krijgt Baku vaak toegewezen. Deze industriestad heeft bakken met geld en dat is terug te zien aan de hypermoderne architectuur. Maar naast al die glinsterende moderniteit vind je hier ook genoeg historische bezienswaardigheden, zoals het Shirvanshahs’ Palace. Dit historische hoogtepunt bestaat uit een moskee, mausoleum en hamam. Tip: maak vooral ook een zijsprong naar Lahic, een afgelegen en geïsoleerd bergdorpje dat bekend staat om haar koperen ambachtswerk.
baku
Tbilisi
Het beeld van Tbilisi wordt gekenmerkt door kronkelende straten, moderne gebouwen, orthodoxe kerken en Perzische badhuizen. Bezoek vooral het Narikala fort, vanwaar je een geweldig uitzicht op de stad hebt. Duik daarnaast de Sioni Kathedraal in, die in de avond prachtig verlicht is. En last but not least: het oude gedeelte van Tbilisi genaamd Abanotubani. In deze wijk ligt een straat vol met badhuizen, die zwavelhoudend water uit bronnen gebruiken. Vooral na een dagje sightseeing kan dit geen kwaad.
 
Ushguli
In de dieptes van het Kaukasus gebergte ligt het hoogst bewoonde dorp van Europa, genaamd Ushguli. Dit kleine dorp ligt aan de voet van de hoogste bergtop van Georgië, in de historische provincie Svanetië. De provincie is gevuld met hoge bergen en middeleeuwse dorpjes. Dit maakt de ligging van Ushguli zo bijzonder: dit geïsoleerde dorp is redelijk ontoegankelijk voor buitenstaanders, waardoor het gebied intact is gebleven. Maak vooral trektocht door de gebergtes in de omgeving!
tbilisi


Batumi
Batumi wordt ook wel de Parel van de Zwarte Zee genoemd. De stad heeft een aangenaam klimaat en de kilometerslange boulevard is een van de highlights. De kustlijn, met ietwat dramatische architectuur, heeft iets weg van Las Vegas of Dubai. Maar als je de oudere sfeer van de stad wilt proeven, moet je bij het Europaplein zijn. Op een paar kilometer afstand van het centrum ligt ook de beeldschone botanische tuin van de stad. En voor een prachtig uitzicht over de Zwarte Zee klim je naar de top van de tuin.
ushguli


Trabzon
Trabzon is al eeuwenlang een melting pot van verschillende religiën, talen en culturen. De stad zelf is – in vergelijking met de andere genoemde steden – geen uitblinker, maar moet ’t hebben van zijn omliggende highlights. Het Sümela klooster is een van deze must sees. Dit klooster bevindt zich aan de rand van de Altindere vallei en is tegen de wand van het Ziganagebergte gebouwd. En door deze opvallende ligging lijkt het klooster te zweven. Niet vies van een frisse lading zeewind? Zoek dan de Camburnu Coast ten oosten van het Sümela klooster op. Of duik het Uzungöl Nature Park in, waar je kunt genieten van de rijke flora en fauna.
batumi
trabzon
Safranbolu
De Turkse stad Safranbolu heeft een rijke geschiedenis. Zo zijn er zelfs aanwijzingen dat de stad al sinds de prehistorie bewoond werd. Een paar van de paradepaardjes van Safranbolu zijn: de oude moskee, de oude badplaats en de Süleyman Paşa Medresesi. En op een uurtje rijden van de stad ligt het Yenice woud, dat bekend staat om zijn waardevolle biodiversiteit. Dit bos is door het WNF geselecteerd als een van Europa’s hotspot bossen: bossen die dringend bescherming nodig hebben. Groene valleien, steile bergtoppen en een lading monumentale bomen… Als wandelfanaat ben je in het Yenice woud op de juiste plek.
safranbolu
Istanbul
Het authentieke oosten en het moderne westen. Nergens anders ter wereld is de mix hiertussen zo goed te proeven als in Istanbul. Een van de meest iconische bouwwerken van de stad zijn de Hagia Sophia kathedraal en de Blauwe Moskee, die pal tegenover elkaar liggen. Deze immense bouwwerken worden met elkaar verbonden door een groen park. Wandel hier vooral doorheen. Op loopafstand van de bouwwerken bevindt zich het Basilica Cisterne, een indrukwekkend grote ondergrondse hal met tientallen majestueuze zuilen.
istanbul
Samengevat, ziet deze reis er zo uit:
 • Van Baku naar Tbilisi
  580 km, 7 uur en 30 minuten
 • Van Tbilisi naar Ushguli
  400 km, 8 uur en 30 minuten
 • Van Ushguli naar Batumi
  320 km, 6 uur en 35 minuten
 • Van Batumi naar Trabzon
  230 km, 3 uur en 30 minuten
 • Van Trabzon naar Safranbolu
  800 km, 10 uur
 • Van Safranbolu naar Istanbul
  400 km, 5 uur
Ook benieuwd naar Geraldines route door Mexico? Alsjeblieft.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.