Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Deze route volgde Geraldine door Mexico!

13-01-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
3561 keer bekeken
  •  
geraldine_mexico
De meeste reizigers die Mexico bezoeken, reizen af naar de resortregio Yucatán. Toegegeven: in deze regio zul je je niet vervelen. Maar het gebied is helaas vooral ingericht op Amerikaanse toeristen. Of dit het traditionele Mexico te noemen is? Het valt te betwijfelen. En daarom stippelde Geraldine een route uit die haar het échte Mexico toont!
Route : Mexico Stad – Tepoztlán – Cholula – Oaxaca de Juárez – Puerto Escondido
Reisduur: twee à drie weken  

Mexico-Stad
Chaotisch, maar tegelijkertijd rustig. Modern, maar tegelijkertijd traditioneel. Mexico-Stad is een gigantisch speelveld waar je best in wilt verdwalen. We geven toe dat je sommige (onveilige) buurten beter kunt ontwijken, maar laat de stad nou gigántisch groot zijn. Leuke wijken zijn er volop, zoals het koloniale Coyoacán. Deze kunstzinnige wijk is beladen met musea, cafés en markten. Ook is deze buurt de voormalige woonplaats van Frida Kahlo, een van Mexico’s bekendste kunstenaressen. Tegenwoordig kun je in Coyoacán haar huis bezoeken, genaamd Casa Azul . Ook doen: een trajinera tocht maken in de zuidelijke wijk Xochimilco. In deze wijk vind je honderden van deze felgekleurde bootjes, waarmee je door de oude waterwegen kunt varen.  
mexico stad
Tepoztlán
Tepoztlán is een van Mexico’s pueblos magicos, oftewel magische dorpen. Deze dorpen zijn geselecteerd vanwege hun speciale architectuur, historie, gastronomie en/of typische Mexicaanse tradities. Tepoztlán bevindt zich aan de voet van de mystieke Tepozteco berg, die volgens locals een reinigende werking zou hebben. Trotseer de berg, neem een wandeling over de markt, laat je verrassen door de kleurrijke straten en verlaag je stress-level.  
Cholula
Cholula was in de tijd van de Azteken een belangrijke nederzetting. Het heeft een ietwat bloederig verleden, maar tegenwoordig is Cholula een zeer sfeervolle stad. Ook is ‘t de thuisbasis van de allergrootste piramide ter wereld! Egypte kan dus inpakken, want De Grote Piramide oftewel Tlachihualtepetl is even groot als negen Olympische zwembaden. Daarnaast is Cholula de perfecte thuisbasis om de vulkanen Popocatepetl en Iztaccihuatl te spotten. Vooral in de ochtend is het zicht op deze vulkanen majestueus.  


cholula
Oaxaca de Juárez
De koloniale stad Oaxaca (spreek uit: wah-HAH-kah) wordt gekenmerkt door kleurrijke gebouwen en gezellig markten. Maar nog meer dan dat, staat Oaxaca bekend als de culinaire hoofdstad van Mexico. Voeg daar de fantastische natuurlijke omgeving aan toe et voilà: beter ga je niet verwend worden. De must sees? Oaxaca is dé uitvalsbasis voor Hierve el Agua, een versteende waterval met waterpoelen. Bezoek dit natuurfenomeen vooral zo vroeg mogelijk in de ochtend, om drukte te vermijden. Verder kun je vanuit Oaxaca de ruïnes van Monte Albán bezoeken, ooit de hoofdstad van de Zapoteken.

shutterstock_534378253
Puerto Escondido 
Puerto Escondido staat bekend als Mexico’s surfwalhalla. De stranden langs de Stille Oceaan behoren tot de beste surfplekken ter wereld. Een van de levendigste surfstranden is Zicatela Beach, ook wel bekend als ‘The Mexican Pipeline’. Dit strand trekt surfers van over de hele wereld. Maar we waarschuwen je alvast: de golven zijn niet voor beginners bestemd. Ben je meer van de rustige zwem- en dobbersessies? Hang dan bij een van de restaurants aan de kust. Of bezoek Carrizalillo Beach en La Punta, twee ideale loungeplekken. Op zo’n uurtje rijden van Puerto Escondido bevinden zich de dorpjes Zipolete en Mazunte. Deze twee dorpen staan bekend als de hippie oorden van de Pacifische Kust. In deze twee slaperige steden kun je jezelf op zen-modus zetten.  

shutterstock_755161897
Samengevat, ziet deze reis er zo uit:
 • Van Mexico-Stad naar Tepotzlán:
  80 km, 1 uur en 30 minuten
 • Van Tepoztlán naar Cholula:
  140 km, 2 uur
 • Van Cholula naar Oaxaca de Juárez:
  360 km, 4 uur en 20 minuten
 • Van Oaxaca de Juárez naar Puerto Escondido:
  250 km, 6 uur

Meer over:

mexico, roadtrip, route
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.