Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

De mooiste slaapplekken in Nederland uit dit seizoen

25-11-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
2935 keer bekeken
  •  
Lemelerberg Lodge
Voor een unieke overnachtingsspot hoef je niet ver te reizen. Ook dichtbij huis vind je bijzondere hutten, huisjes, lodges en zélfs hijskranen waarin je een onvergetelijke nacht kan doorbrengen. We zetten onze favorieten in Nederland uit dit seizoen voor je op een rij. 
Vlindertuin, Amsterdam
Op stadslandbouwproject NoordOogst in Amsterdam-Noord kan je niet alleen proeven van een duurzame voedselketen, maar ook uit je slaapzak ontpoppen in een idyllische vlindertuin. Je overnacht er in een simplistisch maar knus huisje met alles erop en eraan, inclusief microscoop en andere observatieapparatuur om je fladderende buren mee te bewonderen. Je steekt er bovendien ook nog wat van op: namelijk hoe je die rupsen en vlinders ook thuis naar je tuin kan lokken.
Vlindertuin Amsterdam
Vlindertuin Amsterdam
Off-grid lodge op de hei, Lemelerberg
Altijd al off the grid willen gaan in eigen land? Ga dan logeren in een houten logde op de Lemelerberg in Overijssel. Baan jezelf eerst een kronkelende weg over de hei, verscholen in het bos doemt de volledig zelfvoorzienende slaapplek dan vanzelf op. De lodge werd in 1925 als bouwpakket uit Oostenrijk meegenomen door een Twentse bankier, die 'm in elkaar zette op de Lemelerberg om er te genieten van de natuur en de rust. Vandaag de dag kan jij hetzelfde doen, met enkel wat schaapskuddes als gezelschap.
Lemelerberg Lodge
Lemelerberg Lodge
Sterrenkijken op boerenerf, Kaag en Braassem
Vanuit de randstad het groene hart invluchten? Blijf er na je wandel-, fiets- of vaartocht vooral wat langer hangen om de nacht spenderen in een van de unieke zelfvoorzienende hutten in Kaag en Braassem. Je vindt ze op privéterrein van een boer en elke hut is speciaal ontworpen voor de desbetreffende locatie. Zo heeft de kleurrijke hut Zonnepost een dakterras waarop je van de laatste zonnestralen kan genieten, kan je in de Sterrenkijker in slaap vallen in een koepel onder de sterrenhemel en ligt er in de Vogelaar een verrekijker en vogelspotboek voor je klaar om de mooiste vogels te begluren. 
Kaag en Braassem
Kaag en Braassem
Drijvend huis, Rivierenland
Een lange dag op het water vertoeven, barbecueën aan boord en vervolgens zelf bepalen waar je al dobberend in slaap doezelt. Zeg daar maar eens “nee” tegen. In Rivierenland drijven op de Maas een aantal blokhutboten waarin je met vier personen kan slapen. Je mag zonder vaarbewijs achter het roer kruipen en de boot is bovendien uitgerust met extra kano en sup om nog meer van het waterlandschap mee te verkennen. Meer je ’s avonds aan in een stadshaven, een afgelegen strand of misschien wel midden in de natuur? Welke koers je vaart is volledig aan jezelf. En wie weet kom je onderweg nog een bever tegen.
Blokhutboot Rivierenland
Blokhutboot Rivierenland
Oude verdedigingstoren, Zwolle
Ooit overnacht in een eeuwenoude verdedigingstoren? In Zwolle kan het je eerste keer zijn. Aan de grachten vind je hier een hotelkamer in de eeuwenoude Pelsertoren, ooit onderdeel van de middeleeuwse stadsmuur van de Hanzestad. Fantaseer jezelf hier al turend over het oude stadscentrum in een strijd met denkbeeldige stadsveroveraars en laat de rijke geschiedenis van de stad tot de verbeelding spreken.
Verdedigingstoren Zwolle
Hijskraan, Den Bosch
Wat nu de Tramkade heet in Den Bosch, was voorheen een groot fabrieksterrein. Inmiddels is het veevoederbedrijf dat hier gevestigd was verdwenen en hebben de fabrieken, machines en graansilo’s plaatsgemaakt voor cafés en creatieve ondernemingen. Maar de oude hijskraan staat er nog steeds. En daar kan je nu zelfs in overnachten. De cabine van de kraan is omgetoverd tot hotelkamer die je in 240 graden kan laten draaien. Over welk deel van de stad je uitzicht wilt bepaal je dus helemaal zelf,  gewoon vanuit de stuurhut. 
Hijskraan Den Bosch
Meer bijzondere overnachtingsplekken? Deze unieke tiny houses staan ook in Nederland. 
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.