Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Penoza: eerste seizoen gaat in juni van start bij de NPO

  •  
03-06-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
7520 keer bekeken
  •  
Penoza

© Pief Weyman / KRO-NCRV

Na de liquidatie van haar man (Thomas Acda) werkt weduwe Carmen van Walraven (Monic Hendrickx) zich op geslepen wijze naar de top van criminele circuit.

Naast Oogappels gaat binnenkort ook Penoza op herhaling bij de NPO: vanaf maandag 10 juni is het eerste seizoen (op meerdere werkdagen) op de late avond te zien bij NPO 3. Penoza was oorspronkelijk van 2010 tot 2017 te zien op televisie. Het misdaaddrama draait om Carmen van Walraven (Monic Hendrickx), die na de liquidatie van haar man - en topcrimineel - onder druk wordt gezet door zowel de onderwereld als de politie. Ze besluit zich omhoog te werken naar de top van het criminele circuit, zodat niemand nog aan haar of haar gezin durft te komen. Een van de bijrollen in de serie is voor Raymond Thiry, wiens personage Luther later ook nog een spin-off-serie getiteld Doodstil zou krijgen. Penoza werd geschreven door onder meer Pieter Bart Korthuis (Dirty Lines) en Diederik van Rooijen (Anoniem). De serie kreeg ook buitenlandse remakes: zo werkte Melissa Rosenberg (Dexter) aan een Amerikaanse versie en was Camilla Alghren (The Bridge) verantwoordelijk voor een Zweedse variant.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief