Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Hoe wordt de wooncrisis opgelost?

10-12-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1718 keer bekeken
  •  
Woningruil 1127

Zaterdag in Kassa wijden we een hele uitzending aan de woningmarkt. Het is namelijk crisis op de woningmarkt en iedereen heeft ermee te maken. Maar wat moet er gebeuren om de wooncrisis op te lossen?

De afgelopen weken lieten we kijkers van Kassa aan het woord die een oplossing zouden hebben voor de wooncrisis. Zo probeert Ger al acht jaar een Knarrenhof van de grond te krijgen, willen Ab en Ank graag doorstromen naar een seniorenwoning en oppert Willem om in bedrijfspanden te gaan wonen. Remco ziet een goede oplossing in een tiny house, maar loopt daarbij tegen net zoveel problemen aan als Hans, die graag permanent op een vakantiepark wil wonen. Hans is daarin niet de enige, want uit recent onderzoek van Kassa blijkt dat steeds vaker vakantieparken in het bezit komen van buitenlandse investeringsmaatschappijen, met als gevolg dat recreanten moeten vertrekken.

Knelpunten

Er zijn dus goede woonoplossingen, maar is dat genoeg om de problemen te verhelpen? Met welke knelpunten hebben we nog meer te maken en hoe moeten die worden opgelost? We besteden er zaterdag uitgebreid aandacht aan. Bekijk ondertussen de woonoplossingen van de Kassa-kijkers hieronder.

Kassa's Woonoplossing: wonen in een bedrijfspand
Kassa's Woonoplossing: permanent wonen op een recreatiepark
Kassa's Woonoplossing: samen oud worden in een 'Knarrenhof'
Kassa's Woonoplossing: doorstromen van eengezinshuis naar seniorenwoning
Kassa's Woonoplossing: wonen in een tiny house

Praat live mee, like en volg Kassa

Praat gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren. Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!

Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan. En heb je een consumentenvraag? Stel 'm dan op ons forum Vraag & Beantwoord.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!