Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Steeds meer Nederlandse vakantieparken in bezit van roofinvesteerders

05-11-2021
  •  
leestijd 6 minuten
  •  
20657 keer bekeken
  •  

Vakantieparken in Nederland komen steeds vaker in het bezit van buitenlandse investeringsmaatschappijen met een bedenkelijke reputatie. De parken die in eigendom zijn, beheerd worden of de verhuurbemiddeling laten uitvoeren door grote ketens als Roompot, zijn voor meer dan de helft (namelijk 175 parken, wat neerkomt op 54 procent) in handen van buitenlandse investeringsmaatschappijen. Dat blijkt uit onderzoek van Kassa.

We onderzochten in totaal 322 parken van twintig grotere ketens die in Nederland actief zijn. Bewoners die soms al decennia kleine huisjes op vakantieparken hebben, moeten wijken voor het snelle geld van die investeerders en worden vaak niet of nauwelijks gecompenseerd. In de afgelopen 10 jaar groeide het aanbod op de sites van de ketens van 166 vakantieparken naar 322. En veel van de parken vallen inmiddels onder Amerikaanse investeerders. In Nederland zijn op dit moment 2 Amerikaanse investeringsmaatschappijen actief. Landal is in eigendom van Platinum Equity LA en Roompot is eigendom van Kohlberg, Kravis & Roberts (KKR).

Bekijk de Kassa-uitzending - tekst gaat verder onder video

Agressieve werkwijze van Amerikaanse investeerder

KKRis berucht vanwege hun agressieve werkwijze. KKR wordt in verband gebracht met de ondergang van het winkelconcern V&D en beschuldigd van het uitkleden van HEMA. KKR kocht in 2020 de Roompot-keten voor 1,3 miljard euro en heeft nu 112 Nederlandse vakantieparken in haar portefeuille. De investeringsmaatschappij is nu bezig met de overname van Landal GreenParks met nog eens 59 parken, waarmee de dominante positie in Nederland nog verder versterkt wordt.

Campings vallen ten prooi aan projectontwikkelaars
Adviseur recreatie en toerisme Hans van Leeuwen

In de afgelopen jaren zijn 125 parken overgenomen door een nieuwe eigenaar. Vaak heeft die grootse plannen waarvoor vaste bezoekers moeten wijken. In minstens bijna 30 gevallen raken recreanten hun vaste stek, waar ze vaak al decennia stonden, kwijt omdat daar prijzige, luxe chalets voor in de plaats komen.

Adviseur recreatie en toerisme Hans van Leeuwen zegt tegen Kassa dat camping ten prooi vallen aan projectontwikkelaars die snel geld willen verdienen en zien in de ketens een gewillige partner. "Maar wie is uiteindelijk de winnaar en wie betaalt de rekening? Het gebeurt niet zelden of campinggasten moeten het terrein verlaten zonder enige compensatie!"

Wijken voor de rijken

Park Sandevoerde in Zandvoort

De recreanten van Sandevoerde in Zandvoort hebben onlangs gehoord dat de camping verkocht is en dat dit betekent dat ze er af moeten. Hier komen dure beleggingsobjecten, die verhuurd kunnen worden aan toeristen. De camping is vorig jaar voor 20 miljoen euro overgenomen door ontwikkelaar Dutchen Group.

De kinderen die met hun ouders al jaren op dit park staan laten het er niet bij zitten en schrijven een brief aan burgemeester David Molenburgh van Zandvoort. Die zegt dat hij helaas niets voor de kinderen kan doen en verwijst naar de nieuwe eigenaar. De nieuwe eigenaar, Jaap-Jan Smit van Dutchen Group, zegt dat een naderend afscheid als gevolg van een herontwikkeling bij Camping Sandevoerde ingewikkeld is. “Zeker voor gasten, kinderen, ouders en grootouders die er al jaren komen.” De ontwikkeling brengt veranderingen waar zij niet om hebben gevraagd. De herontwikkeling van Sandevoerde is mogelijk binnen de daarvoor gestelde juridische en planologische kaders. “De nieuwe chalets die worden gebouwd zullen worden verhuurd aan iedereen die wil genieten van een vakantie in Zandvoort”, aldus Smit.

Park De Visotter in Woerdense Verlaat

Dit kleinschalige vakantiepark ligt direct aan het Natura 2000 in het Woerdense Verlaat. Ook hier moeten de recreanten hun spullen pakken, want het park is verkocht. Ze maken zich zorgen over de natuur die gaat verdwijnen als hier een vakantiepark komt waar iedere week andere toeristen komen.

D66-raadslid Annette Pieterse wil het behoud van de natuurwaarde en biodiversiteit op het terrein onder de aandacht te brengen en heeft vragen gesteld aan de gemeenteraad. “De Visotter ligt ingeklemd tussen bestaande en nieuwe natuurgebieden. Wat betekent dit voor de natuur en de vergunningen die nodig zijn voor de herontwikkeling van dit terrein?”, aldus Pieterse. Gemeente Nieuwkoop laat weten dat de nieuwe eigenaar uitgesproken heeft de natuurwaarden te willen behouden en waar mogelijk te versterken.

Camping Duinrand in Burgh-Haamstede

Ook hier heeft de eigenaar de recreanten eind 2020 een brief gestuurd dat ze per 1 januari 2022 weg moeten. De naam Duinrand wordt vervangen voor Schouwse Valleien en de huidige recreatiewoningen passen niet in dit plan. De recreatiewoningen worden vervangen door duurzame vakantiewoningen.

Volgens Johan Mulder, woordvoerder van camping Duinrand, moet de infrastructuur van Duinrand grootschalig aangepakt en herontwikkeld worden. “Net als in de straat moet eens in de 25 jaar alles ondergronds vervangen worden. Zoiets kost miljoenen. Op zo’n moment moet de ondernemer keuzes maken en voor Duinrand betekent dat geen andere keuze dan herontwikkeling. Natuurlijk is het zuur dat gasten op enig moment van de camping af moeten, maar het is bedrijfseconomisch niet houdbaar om Duinrand in de huidige vorm te laten voortbestaan”, aldus Mulder.

Voorwaarden

De huurders van camping Duinrand hebben twee advocaten in de arm genomen. Met één advocaat zijn ze bij de Raad van State omdat volgens hen het bestemmingsplan niet klopt. En advocaat Marcel van Wezel staat 78 huurders bij in de huuropzegging waar ze het niet mee eens zijn. Dat gebeurt bij de kantonrechter. "Met stacaravans heb je bijna nooit de kans om een huuropzegging tegen te gaan. Met vaste huisjes ligt dat anders."

In de huidige recronvoorwaarden is voor vaste huisjes bepaald, dat deze niet kunnen worden opgezegd vanwege herstructurering. Marcel van Wezel vecht daarom de huuropzeggingen aan.  Het standpunt van de ondernemer is dat de huurovereenkomsten wel opzegbaar zijn, maar dat de rechter dan de hoogte van de vergoeding moet bepalen.

In 2014 is er een belangrijke uitspraak geweest waarin het gerechtshof in Den Haag bepaalde dat het standaardbedrag dat in de zogeheten recronvoorwaarden genoemd wordt, niet voldoende is om de schade van huurders te compenseren als er sprake is van niet-verplaatsbare kampeermiddelen. Het Gerechtshof heeft zich toen niet uitgelaten over de vraag wat dan wél een redelijke vergoeding is in dit soort situaties. De omstandigheden van het geval zullen daarbij een belangrijke rol spelen. Het is dus maatwerk.

"Dat maakt het dus heel ingewikkeld om de huur op te zeggen. Want wanneer de verhuurder de huur opzegt en daarbij een bepaald bedrag heeft aangeboden, dan kan de rechter oordelen dat dit bedrag te laag was en moet de verhuurder opnieuw opzeggen met een hoger bedrag", zegt Van Wezel. "Op dat bewuste park staan nu, 12,5 jaar later, nog steeds huurders die nog in onderhandeling zijn met de parkeigenaar. Op deze huurders zijn nog de oude recronvoorwaarden van toepassing."

Vereniging voor Recreatieondernemers HISWA-RECRON, die de RECRON-voorwaarden hebben opgesteld, laat in een reactie weten dat de voorwaarden zijn opgesteld samen met de consumentenorganisaties ANWB en Consumentenbond en dat ze er juist zijn voor de bescherming van de consument en de ondernemer. HISWA-RECRON ziet geen reden om de voorwaarden te verbeden. "HISWA-RECRON vertegenwoordigt 2500 ondernemers en het kan voorkomen dat er op een enkel bedrijf dit soort structureringszaken niet goed gaan. Hier nemen we als HISWA-RECRON dan ook afstand van." De volledige reactie is hier te lezen.

Politiek weinig oog voor gevolgen

Politiek Den Haag lijkt nauwelijks oog te hebben voor de mogelijke schaduwkanten van de uitverkoop van de Nederlandse vakantieparken. Maar Lilian Marijnissen, SP-fractieleider in de Tweede Kamer, wil actie van het kabinet. "Dit zijn schokkende cijfers. Investeerders kopen vakantieparken op om te kunnen cashen en jagen gewone mensen weg van hun vakantiestek. We moeten hun belangen beter beschermen tegen deze gewetenloze investeerders. Het kabinet moet deze praktijk stoppen."

Op 15 september heeft minister Ollongren Kamervragen van de SP beantwoord. "De beantwoording geeft aan dat Ollongren niet goed weet wat er speelt en ook niets wil doen aan de rechten van recreanten op vakantieparken. Huurders hebben nauwelijks rechten. Het is belangrijk dat de rechten van huurders uitgebreid worden. Deze mensen moeten huurrechten krijgen, zodat ze niet alles kwijtraken omdat de grond niet van hen is", aldus Marijnissen.

Petitie

Landelijke Recreanten Recht wil dat de huurrechten en huurbescherming in de wet geregeld wordt. Heb jij een vakantieverblijf? En wil je een betere bescherming van je rechten? Teken dan deze petitie.

Correctie: In een eerdere versie van dit artikel stond ten onrechte vermeld dat Blackstone eigenaar is van 4 CenterParcs-parken in Nederland. Deze parken zijn inmiddels niet meer in handen van de investeringsmaatschappij.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (24)

Olivia Sophia
Olivia Sophia13 nov. 2021 - 4:24

Deze reactie is verwijderd

manteltje
manteltje7 nov. 2021 - 15:31

Ik teken zeker niet. De campings zijn nu ook al elitair. Zoals de mensen zelf zeggen: ze staan er al jaren, meerdere generaties etc. Dus totaal niet toegankelijk voor andere mensen. Nu worden de mooie plekjes tenminste toegankelijker voor een ieder geval meer mensen dan alleen dat kleine groepje die al jaren en jaren zo’n camping plek bezet houdt.

Helen 66
Helen 667 nov. 2021 - 13:35

Toen ik jong was hadden we het thuis niet rijk. Onze 1e echte vakantie was met een geleende tent op een weiland van een camping in Bennekom. Dat beviel zo goed dat mijn ouders van spaargeld en vakantiegeld een 6 pers.bungalowtent kochten. Midden in het bos stonden we en elk weekend en alle vakanties stonden we daar. Hadden daar vrienden vanuit heel NL. Mijn moeder was longpatient en knapte daar erg op. Geweldige herinneringen. Deze camping is tegenwoordig ook een "park". Vrienden van ons komen jarenlang met hun caravan op een Toppark in Wageningen Hoog. Ook dit park zet in op luxe sta-caravans. Ook daar hebben ze nu al liever geen caravans, tenten ed meer. Luxe chalets en grote stacaravans leveren nl meer op, want ook in de winter kun je die verhuren, aan bijv. arbeidsmigranten en studenten. Parken op de Veluwe idem dito. Het is een trend die niet meer is te stoppen. Voor "gewone"mensen met een kleine beurs is het huren van deze chalets niet op te brengen, niet voor een jaar (sta plaats) en niet voor een week tijdens schoolvakanties. De Overheid zou hierop veel beter moeten toezicht houden en ingrijpen. Er moeten OOK mooie natuur over blijven voor de mensen met een kleine beurs, met een tentje of caravan.. Er moet balans zijn en die is er niet meer. Die balans bewaken is een taak van de Overheid. Het gaat met name om de kust en de Veluwe.

L. Berg
L. Berg7 nov. 2021 - 12:46

Wat een slecht verhaal waarbij slechts één kant belicht wordt. Uiteraard zijn de huidige huurders tegen. Sommigen hebben 52 jaar (!) een plek gehuurd. Wordt wel eens tijd om dan plaats te maken voor anderen , toch ? Wat was de bijdrage aan de natuur van deze mensen die er niet allemaal hun best voor deden om het netjes te houden rond hun o zo geliefde plek zo te zien. Ik miste de reacties van eigenaren van vakantiewoningen, directie Landal/Roompot/Dutchen /KKR ? Ik ken namelijk wel degelijk mensen die rendement uit hun vakantiehuis halen. Dat klopt dus al niet. In de meeste gevallen maakt een troosteloos allegaartje plaats voor een opgeruimd park dat ook werkgelegenheid verschaft voor mensen uit de buurt en vaak lokale producten verkoopt. Sorry voor de mensen die hun plek verliezen maar zo werkt een economie nu eenmaal.

2 Reacties
manteltje
manteltje7 nov. 2021 - 15:34

Inderdaad! Mensen mogen blij zijn dat ze jaren op zo plek hebben gestaan voor weinig geld. Terwijl anderen daar geen kans op maakten.

Goeiegenade
Goeiegenade8 nov. 2021 - 7:34

Eens! Zou me niet verbazen als er bij Kassa mensen werken die voor zichzelf proberen hun stacaravan-enclave te behouden, en het geld van de publieke omroep misbruiken voor dit eigen belang.

Conga
Conga7 nov. 2021 - 12:03

De methoden van deze 'investeerders' zijn onmenselijk... www.geuroparcs.com en de gemeente gooit haar bewoners onder de bus

Goeiegenade
Goeiegenade7 nov. 2021 - 8:39

Vooropgesteld dat het natuurlijk buitengewoon zuur is als je je mooie plekje verliest. Dat is nooit en voor niemand leuk. Maar ik vind dat Kassa de zaak wel héél erg van een kant belicht. Dit kun je echt niet objectief noemen. En als dan een marginale partij als SP, die de verkiezingen dik heeft verloren, meermaals hun verhaal mag herhalen wordt het wel erg bedenkelijk. Wat ik ondermeer miste: - hoe lang je je plekje ook hebt, wist je dan niet altijd al dat je een huurcontract hebt, en dat dit met een jaar kon worden opgezegd? - geen toegang meer tot de natuur als er huisjes komen? Tja, zijn de parken met sta-caravans nu dan geen enclaves die exclusief door de eigenaren van die caravans worden bewoond en gebruikt? Kan ik daar terecht? - Geven “per week/midweek/weekend” huurbare huisjes dan niet per definitie meer mensen toegang tot deze natuur? - Waarom wordt niet belicht dat buiten het seizoen de caravans meer dan eens worden verhuurd aan arbeidsmigranten? En hoeveel caravans worden semi-permanent bewoond? Is dat dan optimale toegankelijkheid van onze mooie natuur voor recreatie? - Prijzen van huisjes alleen voor de rijken. Heeft u gezien dat buiten het hoogseizoen mooie huisjes voor lage prijzen worden verhuurd? Gewoon omdat er dan veel aanbod en weinig vraag is. €250,- voor 4p een week ex. schoonmaak is geen uitzondering. De natuur is dan nog net zo mooi. - Roompot/KKR zou roofbouw plegen en uiteindelijk de boel verwaarlozen. Leg me eens uit wie daar belang bij heeft? De verhuurder? De eigenaren van de huisjes? De recreanten? … niemand toch? - zijn er niet juist een aantal parken, die er beroerd aan toe waren, door deze partijen opgeknapt en heeft daar niet ook de omgeving profijt gehad? Ik ken wel wat voorbeelden. - als er veel vraag is naar mooie vakantiehuisjes, is dan het antwoord dat we daar geen ontwikkeling op doen, en geen mogelijkheden creeren, maar dat we deze veelgevraagde gebieden exclusief het domein van enkele eigenaren van sta-caravans laten? Ik leef uiteraard mee met mensen die worden geraakt door het opzeggen van hun mooie plaatsje. Maar van een programma als Kassa mag ik toch verwachten dat ook de andere kijk op de zaak objectief wordt belicht. Ook de eigenaren en gebruikers van huisjes zijn consumenten. Wellicht geen SP stemmers, maar dat is sowieso maar een heel kleine krimpende groep in Nederland. Alleen dan wordt duidelijk dat er een politieke keuze moet worden gemaakt. Niet voor exclusiviteit van nieuwbouwparken, noch voor de huidige sta-caravan-enclaves, maar voor betaalbaar en fijn recreëren voor zoveel mogelijk mensen. Hoe doen we dat dan wel? Niets over gehoord Kassa …

3 Reacties
L. Berg
L. Berg7 nov. 2021 - 12:29

Spijker op z’n kop. Wat een eenzijdig verhaal vanuit een studio vol met gelijke belangen en een minister die lekker meepraat.

manteltje
manteltje7 nov. 2021 - 15:35

Helemaal eens!

Bezorgde Nederlander
Bezorgde Nederlander8 nov. 2021 - 13:52

Goeiegenade en Berg, Manteltje, Wat een eenzijdig verhaal zonder voorbeelden van jullie. Echt misselijkmakend jullie mening over niet objectieve nieuwsgaring van Kassa. Kom dan eens met harde onderbouwde voorbeelden van parken waar je wel rendement zou halen, kom met cijfers en feiten. De koe bij de horens vatten. Dit is zo makkelijk, lijkt wel of jullie een hetze-lees jaloezie hebben tegen de gewone man die jarenlang ziel en zaligheid hebben gelegd in een eigen stukje Nederlandse natuur en trouw elk jaar hun stageld hebben betaald. Typisch weer de arrogante houding van de elite die zelf nooit een leuk stukje natuur in bezit hebben gehad, maar nu hun kans ruiken bij deze roofinversteerders. Had de SP maar wat groter geweest, want dat had altijd nog vele malen beter geweest dan dat afbraakkabinet van Rutte wat er nu jammer genoeg zit. Toch eens wat beter luisteren tijdens de uitzendingen van Kassa- Radar, et cetera..... maar dat is nou juist het probleem van de zittende elite, ze luisteren niet goed en missen daardoor de kern van het verhaal. Eigenlijk verloochenen jullie alle drie je afkomst Goeiegenade, Berg en Manteltje precies zoals Rutte nu al jaren doet. Eigenlijk zouden jullie weer terug moeten keren naar de kern van jullie sociale eenvoudige opvoeding opvoeding. Lukt dat niet dan kan je altijd bij de dokter nog zeggen dat je waarschijnlijk last hebt van de Rutte doctrine .........

inforza
inforza6 nov. 2021 - 21:14

Ik ben bekend met camping Duinrand. Heb 20jaar van mijn jeugd in Haamstede op een camping gestaan, daarvan 1 jaar op Duinrand. Alle parken om Duinrand heen zijn al opgekocht en van die luxe villa's terug gezet. Het is daar zo veranderd, dat ik het in eerste instantie niet eens terug herkende. Nu vind ik het argument van die eigenaar ook niet erg sterk. Dat je 4miljoen hebt voor de vernieuwing van de riolering en daarvoor bij de bank nog eens 6miljoen moet lenen dan heb je ergens wanbeleid gevoerd met je bedrijf. Een beetje ondernemer die zorgt dat er elk jaar een bedrag wordt gereserveerd om uiteindelijk die riolering te vervangen. Dat geld zou je in die tijd nog kunnen beleggen op de beurs, waardoor het kan groeien. Gemiddeld zo een 8% op jaarbasis. Die eigenaar heeft euro tekens in zijn ogen. Je bouwt 200 villa's. Die verkoop je aan investeerders waardoor je het geld van die investering snel terug verdient. Vervolgens laat je die huisjes verhuren. Door een ander bedrijf en pak jezelf een dik percentage van die verhuur. Laten we zeggen 300 euro per week per huisje. Dat zou dan 15000 euro per jaar zijn per huisje. Dat is dan al bijna 5x meer dan de 3500 euro per jaar die ze nu krijgen per standplaats. Vervolgens met dat geld ga je weer hetzelfde kunstje uithalen bij een andere camping. Ik ga uit principe niet naar zulke vakantieparken. Er zijn genoeg vakantieparken in Nederland die niet met zo'n verdienmodel werken waar je ook een huisje kan huren.

1 Reactie
Goeiegenade
Goeiegenade7 nov. 2021 - 8:54

Hoeveel mensen verhuren buiten het seizoen hun sta-caravan aan arbeidsmigranten e.d.?

cent
cent6 nov. 2021 - 19:12

Gemeentes kunnen bepalen hoe lang een vakantiepark “bezet" mag worden Meestal is dat 9 maanden per jaar. Als een Investeerder dat ook voor zijn kiezen krijgt, zal deze investeerder minder interesse hebben. Helaas Burgermeesters zien het grote geld liever dan de bewoner met de kleine beurs. Elke gemeente kan vooraf beperkende maatregelen treffen. Helaas zijn wethouders VVD CDA of andere Ondernemers gezinde partijen. Men stemt in Nederland liever partijen waarbij het grote geld belangrijker is dan de belangen van de gewone burger. Wakker worden er komen binnenkort gemeenteraadsverkiezingen. Schrijf brieven naar uw gemeenteraad of waar u recreëert. De meest bespottelijke opmerking kwam van een woordvoerder van een investeerder: “ ik zou niet in zoiets willen verblijven”… hoe durf je. Zo word je als gewone liefhebber van heerlijke vakantieverblijven weggezet als een soort “krot bewoner”

G. Wehkamp
G. Wehkamp6 nov. 2021 - 18:43

Voor de bouw is een omgevingsvergunning nodig. De gemeente zou die kunnen weigeren. Belanghebbenden wonen meestal niet in de betreffende gemeente.,dus die worden nauwelijks vertegenwoordigd door de gemeenteraad.

pk49
pk496 nov. 2021 - 11:08

er valt helaas weinig te verwachten van dit slaapkabinet. Rutte zou beter naar zichzelf moeten luisteren in Glasgow: Actie actie actie!! Maar zoals we Rutte kennen,zal er weer niks gebeuren omdat er geen"KLM"voor staat.

ropipopi
ropipopi5 nov. 2021 - 16:30

Van dichtbij meegekregen hoe KKR Vroom en Dreesman kapotmaakte, dus een vakantiepark in hun handen is alleen maar geld geld geld en de mens is onbelangrijk. Geld ook voor Blackstone en in Nederland hebben we die Peter Gillis met zijn vieze parken die ook niet veel geeft om de medemens, behalve zichzelf. Lilian Marijnissen heeft gelijk: Stop dit.

1 Reactie
Goeiegenade
Goeiegenade7 nov. 2021 - 8:47

Er is maar één reden waarom V&D niet meer bestaat … geen hond kocht er nog iets. U kocht wat u ooit bij V&D haalde inmiddels ook lekker goedkoop op internet … toch? Daar kan echt geen enkele ondernemer of investeerder tegenop.

marsgoddess
marsgoddess5 nov. 2021 - 14:04

Ik ben ervan overtuigd, dat de mensen die nu dure huizen (want voor die prijzen zijn het geen 'huisjes') op de nieuw ingerichte parken kopen over een paar jaar bij Kassa en Radar op de TV zijn, omdat ze hun investering niet terug krijgen. Als je de kleine lettertjes leest van je aankoop, dan blijkt dat de parkbeheerder per onmiddellijk mag stoppen met alle faciliteiten op het park. Dus het zwembad, restaurant, kinderspeelplaats, en zelfs het groenonderhoud, kan per onmiddellijk worden afgeschaald en stopgezet. Die dure huizen zullen niets waard blijken te zijn binnen 5 à 10 jaar. Want dat is wat 'roofinvestering' is. Opkopen, zoveel mogelijk geld uit trekken in zeer korte tijd, en dan weer weg doen, omdat het leeggezogen is.

lopaka
lopaka5 nov. 2021 - 12:09

Vele jaren geleden is de rechtsbescherming voor campings/vakantieparken al afgeschaft daarnaast heeft de VVD het toegestaan om buitenlandse investeerders onbeperkt toegang te geven om alles op te kunnen kopen ook voor gewone huizen kunnen buitenlandse investeerders vrij alles opkopen en dan verhuren dit alles met de zegen van minister Blok (VVDer). Het is voor mij nog steeds onbegrijpelijk dat de VVD nog steeds de grootste partij is zelfs na wat er speelt in Groningen en de kindertoeslag affaire. Mijn stille wens is dat het nieuwe kabinet waar de VVD wel weer de dienst uit zal maken snel ter val komt.

1 Reactie
frits
frits7 nov. 2021 - 10:59

Ik ben het volledig met je eens, we moeten af van VVD,CDA,D66, en ChristenUnie. Anders blijft het weer dezelfde gerotzooi.

gypsyjoy
gypsyjoy5 nov. 2021 - 11:44

Gek dat hier nu pas aandacht voor is. Dit is al jaren aan de gang. Gemeentes doen er ook aan mee, opkopen en de gebruikers eruit smijten. Heb het zelf meegemaakt (Laren) en er melding van gedaan, hier en bij Radar, maar er was geen aandacht voor. Ik mis mn huisje, nu na pakweg 15 jaar, nog iedere dag. Dat gaat nooit meer over.Te veel liefde in gestoken. Met hangende pootjes terug de stad in met de kinderen. Elk weekend en alle vakanties.Heb hard gevochten dus er kwam toch een kleine vergoeding, maar daar kon ik niets anders voor kopen.

harrybre
harrybre5 nov. 2021 - 10:01

En juist hier ligt een taak voor de Wetgevende Macht = Tweede Kamer: een verbod op opkopen van welk bedrijf dan ook door dit soort rovers. Helaas, die zijn bezig met het onderling vliegen af vangen, voor de camera zien te komen, en bezig met hun volgende carrièrestap. En WIJ stemmen daar iedere keer op ipv te kijken, wat ze gepresteerd hebben op hun taakgebied: het controleren van de Uitvoerende Macht = Regering ( tot nu toe slechts 2 die dat gedaan hebben: Renske Leijten en Pieter Omtzigt) en wetgeving = oude wetten aanpassen en verbeteren, desnoods nieuwe wetten opstellen.

OMPI65
OMPI655 nov. 2021 - 9:32

Ik weiger uit principe om naar die parken te gaan. Ga wel naar een kleine ( boeren) camping met mijn carravan!

1 Reactie
Greene56
Greene5610 nov. 2021 - 11:48

Nice and amazing post this one is, thanks for sharing…

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!