Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kassa's Woonoplossing: permanent wonen op een recreatiepark

20-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
15782 keer bekeken
  •  

In Kassa’s Woonoplossingen portretteren we mensen met oplossingen voor hun problemen op de woningmarkt. Veel mensen blijven bijvoorbeeld in een te groot huis zitten, omdat een kleinere woning niet beschikbaar of te duur is. Ouderen die bij elkaar willen wonen of andere alternatieve woonvormen komen er bij de gemeente vaak niet door. En veel jongeren lukt het überhaupt haast niet om woonruimte te vinden. Wie heeft de sleutel voor het gat in de woningmarkt?

In de tweede aflevering gaan we langs bij Hans. Hij en zijn vrouw wonen sinds 2004 op een recreatiepark in Diessen. In 2017 kreeg iedereen op het park opeens te horen dat zich er niet meer permanent mogen vestigen, iedereen moet elders een woonadres hebben naast de recreatiewoning waar je inschreven staat. Hans heeft alles uit de kast gehaald om het tegen te gaan, maar haalde bakzeil. Daarom heeft hij nu noodgedwongen ook een appartement in Rotterdam en bezetten hij en zijn vrouw dus ongewild twee woningen. Wat is zijn oplossing?

'Geen oplossing' vindt gemeente

Gemeente Hilvarenbeek ziet permanente bewoning van recreatieparken niet als oplossing voor de woningnood. Wat de gemeente wel als oplossing ziet, lees je in de volledige reactie.

Voormalig minister Van Veldhoven riep de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) juist eerder op om de regels aan te passen, waardoor het vanaf 2021 makkelijker is geworden voor gemeentes om permanente bewoning van vakantieparken te legaliseren. De Gemeente Hilvarenbeek ziet daar geen heil in.

De eerste aflevering van Kassa’s Woonoplossingen bekijk je hier.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!