Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Het consumentenplatform van BNNVARA

#IkRedHetNietMeer: Wil jij jouw verhaal delen? Of wil je graag hulp bieden?
Kassa

Kassa's Woonoplossing: wonen in een bedrijfspand

30-10-2021

In Kassa’s Woonoplossingen portretteren we mensen met oplossingen voor hun problemen op de woningmarkt. Veel mensen blijven bijvoorbeeld in een te groot huis zitten, omdat een kleinere woning niet beschikbaar of te duur is. Ouderen die bij elkaar willen wonen, komen er bij de gemeente niet door. En veel jongeren lukt het überhaupt niet om woonruimte te vinden. Wie heeft de sleutel voor het gat in de woningmarkt? 

 

In deze eerste aflevering zien we Willem. Hij kocht in 2019 een bedrijfspand in Vlissingen met het plan om er ook te gaan wonen. Op het bedrijventerrein wordt al volop gewoond en in het bestemmingsplan vond Willem geen bezwaren. Maar helaas: de gemeente had de regels veranderd en dat niet duidelijk aangegeven. Nu slaapt Willem vaak in zijn busje of bij vrienden op de bank, want een woning huren op de mega krappe woningmarkt wil hij niet. Wat is zijn oplossing?

 

Volgens de gemeente Vlissingen heeft een bedrijventerrein nou eenmaal niet de functie van permanente bewoning. De volledige reactie kan je hier vinden (pdf).

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties

Elma Middel
Elma Middel30 okt. 2021 - 17:50

Verpauperde boerderijen moeten op kosten van gemeente worden opgeknapt, terwijl er vaak 1 persoon antikraak woont. Boeren kopen de panden voor het land en verwaarlozen net zo lang tot er gesloopt moet worden. Hier zouden soms wel meerdere gezinnen kunnen worden die mogelijk ook de huizen kunnen opknappen, isoleren en ruimte vrijmaken in de asielcentra.

Elma Middel
Elma Middel30 okt. 2021 - 17:47

Waterschappen onderhouden prachtige panden op kosten van de inwoners. Ze worden vaak antikraak bewoond door 1 persoon terwijl er vaak meerdere gezinnen zouden kunnen wonen.