Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kassa's Woonoplossing: wonen in een bedrijfspand

30-10-2021

In Kassa’s Woonoplossingen portretteren we mensen met oplossingen voor hun problemen op de woningmarkt. Veel mensen blijven bijvoorbeeld in een te groot huis zitten, omdat een kleinere woning niet beschikbaar of te duur is. Ouderen die bij elkaar willen wonen, komen er bij de gemeente niet door. En veel jongeren lukt het überhaupt niet om woonruimte te vinden. Wie heeft de sleutel voor het gat in de woningmarkt? 

 

In deze eerste aflevering zien we Willem. Hij kocht in 2019 een bedrijfspand in Vlissingen met het plan om er ook te gaan wonen. Op het bedrijventerrein wordt al volop gewoond en in het bestemmingsplan vond Willem geen bezwaren. Maar helaas: de gemeente had de regels veranderd en dat niet duidelijk aangegeven. Nu slaapt Willem vaak in zijn busje of bij vrienden op de bank, want een woning huren op de mega krappe woningmarkt wil hij niet. Wat is zijn oplossing?

 

Volgens de gemeente Vlissingen heeft een bedrijventerrein nou eenmaal niet de functie van permanente bewoning. De volledige reactie kan je hier vinden (pdf).

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.