Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Fors meer coronapatiënten in ziekenhuis, zomergolf lijkt begonnen

  •  
13-06-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
11239 keer bekeken
  •  
vaccinatieziekenhuis

De aanwijzingen dat er een zomergolf met coronabesmettingen op ons afkomt, stapelen zich op. Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen neemt weer toe, blijkt maandag uit statistieken van coronadataverzamelaar Marino van Zelst.

Volgens de meest recente cijfers verblijven er nu 436 mensen met corona in het ziekenhuis, onder wie 26 patiënten op de intensive care. Vlak voor het weekend lagen er nog ‘maar’ 361 coronapatiënten in het ziekenhuis.

Ook in het rioolwater worden een stuk meer coronavirusdeeltjes aangetroffen. Vorige week werd al duidelijk dat de omikronvarianten BA.4 en BA.5 met een razendsnelle opmars bezig zijn in ons land. Deze nieuwe mutaties zorgen ervoor dat de besmettingscijfers omhoog schieten. In Portugal, waar de nieuwe omikronvarianten al eerder dominant werden, nam de ziekenhuisbezetting vorige maand snel toe.

Het kabinet rekent erop dat de maatschappij de nieuwe besmettingsgolf zelf gaat oplossen. Sectoren als de horeca en het onderwijs moeten vooral op eigen houtje maatregelen nemen om het aantal infecties in te dammen.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.