Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Johan Remkes presenteert stikstofconclusie

Uitstoot boeren-grootvervuilers 'beëindigen' en 'voorlopig' vasthouden aan 2030
Joop

Coronabesmettingen schieten weer omhoog, ook Gommers ziek

  •  
07-06-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59577 keer bekeken
  •  
gommers

Het aantal positieve coronatesten is de afgelopen week met 33 procent gestegen, blijkt uit cijfers van het RIVM. Uit de rioolwatermetingen blijkt dat met name de nieuwe omikronvarianten BA.5 en BA.2.12.1 in opmars zijn.

In Portugal heeft BA.5 alweer voor een nieuwe besmettingsgolf gezorgd. Het RIVM vindt het nog te vroeg om daar ook in Nederland van te spreken, meldt RTL Nieuws. Op dit moment lijken de meeste besmettingen plaats te vinden in de drie grote steden: Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Het is voor het eerst in drie maanden dat het aantal positieve testen weer stijgt. De toename zou kunnen komen door nieuwe varianten, maar het RIVM houdt er ook rekening mee dat meer mensen zich voorafgaande aan het Hemelvaart-weekeinde hebben laten testen.

Een van mensen die besmet is geraakt, is Diederik Gommers. Op Instagram schrijft hij dat hij het virus vermoedelijk heeft opgelopen tijdens een etentje waar hij een presentatie hield. Ook andere bezoekers testten positief.

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock is positief getest tijdens een bezoek aan Pakistan. Ze had afgelopen weekend contact met een familielid dat met corona besmet bleek te zijn.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

Molly Veenstra
Molly Veenstra8 jun. 2022 - 3:09

Gelukkig heeft het ministerie van vws net op tijd tegen de bevolking gezegd dat ze hun eigen verantwoordelijkheid moeten nemen. We hoeven ons dus geen zorgen te maken.

Thuiszitter
Thuiszitter7 jun. 2022 - 22:22

Hoe ziek zijn ze ?

Wie o Wie
Wie o Wie7 jun. 2022 - 21:04

“ Coronabesmettingen schieten weer omhoog, ook Gommers ziek” Het is volledig onduidelijk of de besmettingen omhoog gaan. Volgens het rivm kan het ook zijn dat mensen zich meer hebben getest voor vakantie. Dat leidt niet tot meer besmettingen, maar tot meer registratie.

4 Reacties
drs. H.C. Queyncken Tollaert
drs. H.C. Queyncken Tollaert8 jun. 2022 - 7:15

"Maakt U Zich Vooral Geen Zorgen, Raakt U Niet In Paniek" - van zulke berichten zullen er nog meer komen, ook als het nieuws uit Zuid-Europa en eigen land ernstiger wordt (alsof 'Portugal' al niet ernstig zou zijn). Wensdenken is dom. Dat zagen we in 2020 en 2021. Ik zie het nu weer opkomen. Deze houding leidt ertoe dat we de deuren opnieuw open gaan zetten voor een epidemie. Direct bagatelliseren en een terugkeer naar al die andere gedragingen van vóór de pandemie - dat tesamen is een liefdevolle uitnodiging aan COVID-varianten en andere ziekmakers, opdat ze gauw weer op bezoek komen. Per 7 juni 2022 kent Nederland 22.326 sterfgevallen door Corona. Dat is een tragedie, die door zo velen niet erkend lijkt te worden. Vaak wijkt men meteen uit naar andere besmettelijke ziekten, of naar de kans op een verkeersongeluk, weet ik veel. Soms denk ik dat ik leef temidden van feestende vliegreizigers met alleen maar statistieken en ranglijstjes in hun hoofden en harten.

Jozias2
Jozias28 jun. 2022 - 9:26

Maar wat is het alternatief?

Gerygrr
Gerygrr8 jun. 2022 - 10:55

En hebben extra ontlasting geproduceerd?

adriek
adriek8 jun. 2022 - 16:00

"Uit de rioolwatermetingen blijkt dat met name de nieuwe omikronvarianten BA.5 en BA.2.12.1 in opmars zijn." Al die mensen die voor hun vakantie nog even snel naar het toilet gaan?