Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Peaky Blinders: speelfilm officieel in de maak bij Netflix

  •  
04-06-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
192 keer bekeken
  •  
Peaky Blinders S06

© Matt Squire / BBC

Cillian Murphy (Oppenheimer) keert terug als Tommy Shelby, Steven Knight (The Veil) schrijft het script en Tom Parker (War & Peace) zal de film regisseren.

De website Deadline bericht dat Netflix officieel groen licht geeft aan de productie van het filmvervolg op Peaky Blinders en dat Oscarwinnaar (voor Oppenheimer) Cillian Murphy weer terugkeert als Tommy Shelby. De film zal geregisseerd worden door Tom Harper (War & Peace, Heart of Stone), die eerder al de laatste drie afleveringen van het eerste seizoen van de serie regisseerde. Het script wordt geschreven door Peaky Blinders-bedenker Steven Knight, wiens nieuwe serie The Veil onlangs in première ging op Disney+. Over het verhaal is nog heel weinig bekend, maar Knight liet eerder al aan Deadline weten dat de film zich af zou spelen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Knight omschrijft de film nu als 'een explosief hoofdstuk in het Peaky Blinders-verhaal, zonder enige belemmeringen, Peaky Blinders frontaal in oorlog'. Netflix produceert de film samen met de BBC en de productie zal later dit jaar van start gaan.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!