Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Nieuwe films op Netflix: Bridget Jones, Poker Face en Johnny English

  •  
23-07-2023
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
544 keer bekeken
  •  
PokerFace

© Arclight Films

Bridget Jones (2001-2016)
Acteurs: Renée Zellweger, Colin Firth, Hugh Grant
Regie: Sharon Maguire en Beeban Kidron

Bridget Jones

© StudioCanal / Miramax

Renée Zellweger speelde in haar carrière talloze rollen, waaronder op televisie in What/If en The Thing About Pam, maar de tweevoudig Oscarwinnares zal voor altijd voornamelijk geassocieerd blijven worden met die van de naar de ware liefde hunkerende Bridget Jones. De complete trilogie met het door auteur Helen Fielding bedachte personage staat nu op Netflix. In de eerste twee delen (Diary uit 2001 en Edge of Reason uit 2004) moet ze de afweging maken tussen twee potentiële lovers: Mark Darcy (Colin Firth) en Daniel Cleaver (Hugh Grant). In de wat latere derde film uit 2016 ontbreekt Hugh Grant, maar is Patrick Dempsey (Grey's Anatomy) te zien als Jack Qwant, de mogelijke vader van haar nog ongeboren baby. Overigens liet de Amerikaanse Zellweger, die na haar casting een storm van kritiek over zich heen kreeg maar uiteindelijk iedereen wist te overtuigen als slonzige Britse vrouw, weten dat ze - en volgens Fielding is er momenteel een script in de maak - haar zeker nog een vierde keer zou willen spelen.

Poker Face (2022)
Acteurs: Russell Crowe, Paul Tassone, RZA
Regie: Russell Crowe

PokerFace

© Arclight Films

Poker Face is niet alleen de titel van de nieuwe (en bejubelde) tv-serie met Natasha Lyonne die later dit jaar naar SkyShowtime komt; het is tevens de titel van een recente maar eigenlijk alweer door iedereen vergeten film van en met Russell Crowe. De insteek van de film doet een klein beetje denken aan het Knives Out-vervolg: Crowe speelt een rijk tech-genie die vijf vrienden uitnodigt op een besloten locatie, alleen niet niet voor een moordspelletje maar voor een kaartspelletje. Gedurende de nacht blijkt dat hij een verborgen agenda heeft, die echter compleet in de war wordt geschopt wanneer criminelen zijn huis binnendringen om hem te beroven. De tweede regieklus van Crowe (na The Water Diviner) probeert erg veel in een te korte speeltijd en schiet daardoor zowel als dramatische karakterstudie en als spannende heisthriller wat tekort. En ook de finale, waarin Crowe zijn personage meer diepgang probeert te geven en zijn einddoel onthuld wordt, zal hier en daar voor wat gegniffel zorgen.

Johnny English (2003-2018)
Acteurs: Rowan Atkinson, Ben Miller, Natalia Imbruglia
Regie: Peter Howitt, Oliver Parker en David Kerr

JohnnyEnglish

© Giles Keyte / Focus Features

Na Mike Myers met zijn Austin Powers-trilogie waagde ook Rowan Atkinson, die ooit een bijrolletje had in de 'onofficiele' James Bond-film Never Say Never Again uit 1983, zich aan een parodie op de beroemde Britse geheim agent. Johnny English richt zijn pijlen echter meer op de Pierce Brosnan-films dan op het Sean Connery-tijdperk: het script van het eerste deel, waarin de stuntelige spion een Fransman (John Malkovich met fout accent) die de Britse troon wil bestijgen moet stoppen, komt zelfs van de scenaristen van onder meer The World Is Not Enough en Die Another Day. Atkinson heeft natuurlijk weleens betere komedie gemaakt (denk aan bijvoorbeeld aan de serie Blackadder), maar het flauwer dan flauwe Johnny English groeide in de bioscoop uit tot een groot succes en wordt nu ook op Netflix weer massaal bekeken. Na de trilogie keerde de komiek toch weer terug naar televisie met het tevens op Netflix te bekijken Man vs Bee, hoewel een vierde Johnny English-film nog altijd niet uitgesloten is.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!