Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Blue Lights: Britse politieserie gaat van start op BBC First

  •  
05-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
12563 keer bekeken
  •  
BlueLights2

Het fictieve misdaaddrama over beginnende agenten in de Noord-Ierse hoofdstad Belfast is afkomstig van de makers van het waargebeurde The Salisbury Poisonings.

Foto credit: BBC / Gallagher Films / Two Cities Television

Het bejubelde politiedrama Blue Lights, dat eind maart in première ging op BBC One, gaat in Nederland op zondag 14 mei van start bij BBC First. De reeks volgt een aantal beginnende agenten die werkzaam zijn in de Noord-Ierse stad Belfast. De cast wordt aangevoerd door Sian Brooke (Trying), die gestalte geeft aan agente Grace Ellis. De 40-jarige moeder heeft haar baan als sociaal werker opgezegd om bij de politie aan de slag te gaan, maar begint al vrij snel te twijfelen of ze wel de juiste keuze heeft gemaakt. In de eerste aflevering probeert ze een vrouw te helpen wier zoon betrokken is geraakt bij een gevaarlijke bende. Blue Lights werd bedacht door Declan Lawn en Adam Patterson, die eveneens aantreden als showrunners. De scenaristen werkten eerder aan onder meer The Salisbury Poisonings en Rogue Agent.

Het eerste seizoen van de serie bestaat uit in totaal zes afleveringen. Vorige maand liet de BBC weten dat er inmiddels ook een tweede seizoen van Blue Lights in de maak is.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!