Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Trying S01E01-04: een-twee-drie adoptie?

  •  
01-05-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
130 keer bekeken
  •  
Trying
Dertigers Nikki en Jason willen graag adopteren. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan.
Nikki (Esther Smith, Cuckoo ) en Jason (Rafe Spall, bekend van onder andere Roadies en als zoon van Timothy Spall) willen dolgraag een kindje. Maar het mag allemaal niet zo zijn. Want als hun ‘Aziatische’ dokter het zegt, dan is het zo. ‘En we hebben echt niet net die ene slechte Aziatische dokter!’, aldus Nikki.
Onvervulde kinderwensen en de daarbij komende emotionele verwikkelingen zijn vaker het onderwerp van films en series, zoals in Private Life met Kathryn Hahn en Paul Giamatti, en in het ingetogen drama Only You met Laia Costa ( Victoria ) en rijzende ster Josh O’Connor (een jonge prins Charles in het derde seizoen van The Crown ).
Trying
De tv-komedie Trying lijkt in de eerste aflevering dezelfde kant op te gaan, maar Nikki en Jason leggen zich toch redelijk snel neer bij het feit dat zelf zwanger worden er toch echt niet in zit. ‘Je moet je niet teveel hechten aan hoe je denkt dat je leven zou moeten zijn. Daar beginnen de problemen’, is Nikki’s onverwacht wijze conclusie.
Trying
Het proberen uit de titel slaat dan ook niet zozeer op zwanger worden, maar op het adoptieproces. Nikki en Jason ontdekken al snel dat adopteren niet slechts een formaliteit is waarna je je kind meteen uit het schap mee kunt nemen, maar juist een uitgebreide en uitgerekte sollicitatieprocedure, waarbij je hele leven scherp onder de loep genomen wordt. Er zijn veel meer adoptieouders dan adoptiekinderen, waarbij veel aspirant-ouders ook nog eens een veel beter cv lijken te hebben dan Nikki (telemarketeer) en Jason (docent Engels). ‘Misschien moeten we geld doneren aan een goed doel?’, oppert Nikki. Maar geen dierendoel. ‘Alleen verschrikkelijke mensen geven geld aan dierendoelen.’ En zou hun Londense appartementje er niet ook meer uit moeten zien zoals in een lifestyle magazine, inclusief decoratieve ladders en peperdure artisanale zeep?
Trying
Ondertussen ervaren ze van dichtbij dat het leven van hun beste vrienden (Oliver Chris en Olivia Lovibond) – met de geboorte van baby nummer twee – ook echt niet alleen maar rozengeur en maneschijn is.
Trying bevat verder ook een fijne cast, met onder anderen Cush Jumbo ( The Good Fight ) als Jasons ex, Sian Brooke ( Sherlock ) als Nikki’s zus en Imelda Staunton (Harry Potter, Vera Drake) als de begripvolle adoptiebemiddelaar, die Nikki en Jason aanspoort toch vooral gewoon zichzelf te zijn tijdens de procedure.
Trying
Maar de grootste trekpleister zijn Nikki en Jason zelf. Beiden zijn verre van perfect – hij moet wat doen aan zijn ‘boze’ energie, zij moet emotioneel wat sterker worden (Nikki: ‘Maar ik wil niet in een sociopaat veranderen!’) – maar wat de een mist, vult de ander aan. Hoe meer tijd je met ze doorbrengt, hoe zekerder je het weet: ongeacht de hobbels op de weg, samen kunnen ze het aan!
Trying S01, vanaf 1 mei 2020 op Apple TV+
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief