Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

'Aantal Nederlanders in voedselnood neemt alleen maar toe’

  •  
17-11-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
444 keer bekeken
  •  
supermarket-g48e9ee61b_1920

Het aantal Nederlanders dat kampt met een voedseltekort neemt de komende maanden alleen maar verder toe. Dat zegt Nicole van Batenburg van het Rode Kruis in Jan-Willem Start Op, dat deze weken met het initiatief De Warme Weken aandacht besteedt aan mensen die financieel in zwaar weer verkeren.

Bijna half miljoen
Naar schatting leven er op dit moment 400.000 Nederlanders in voedselnood. ‘We verwachten dat dit aantal de komende periode met dertig tot honderd procent toeneemt’, uit Van Batenburg haar zorgen.

Honderd euro per maand
‘Ik was gisteren in Amsterdam’, vervolgt ze, ‘en dan hoor je de meest schrijnende situaties. Ik hoorde een verhaal over een gezin met vier kinderen dat moet rondkomen van honderd euro per maand. Daar moet je het dan maar mee doen.’

Om deze mensen hulp te bieden deelt het Rode Kruis nu in verschillende provincies ontbijttassen en boodschappenkaarten uit. Alleen al dit jaar werden 190.000 boodschappenkaarten uitgedeeld. De ontbijtpakketten, ter waarde van tien euro per stuk, gaan hoofdzakelijk naar gezinnen waarvan de kinderen met een lege maag naar school moeten gaan.

Andere initiatieven
Daarnaast bestaan ook allerlei persoonlijke initiatieven van mensen die de armeren in Nederland op wat voor manier dan ook willen helpen. Een overzicht daarvan is te vinden op warmeweken.bnnvara.nl.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!

Gerelateerd

Meer over dit onderwerp