Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Voedseltekort dreigt volgens rapport VN

08-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
64 keer bekeken
  •  
klimaatverandering
In het klimaatrapport van de VN staat dat er een wereldwijd voedseltekort dreigt tussen 2050 en 2100 als wij de klimaatverandering niet in toom houden, meldt het AD.
Het rapport van de Verenigde Naties werd vandaag gepresenteerd. Het rapport laat het verband zien tussen klimaatverandering, landgebruik en voedselzekerheid.

Radicale veranderingen nodig

Wanneer we niet snel ingrijpen, dreigt een voedselcrisis. Daarom zijn radicale en wereldwijde veranderingen nodig in onder andere het landgebruik om verergering van de klimaatverandering tegen te gaan. Daarnaast moeten we de menselijke voedselvoorziening veilig stellen en de verminderde biodiversiteit beschermen. Dat is de conclusie van het IPCC.
Bas Eickhout, klimaatwoordvoerder van de Groenen in het Europees parlement, zegt dat het rapport eens te meer bewijst "dat er geen tijd te verliezen is voor klimaatactie". 
Bron: AD
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

gerard van tol
gerard van tol28 aug. 2019 - 15:30

het is niet alleen de klimaatverandering, maar vooral de ongeremde voortplanting van met name landen in Afrika en Azie. Laat de VN daar eens een goede voorlichtingscampagne op loslaten in plaats van telkens weer zeuren bij de westerse landen, die vaak al heel veel doen aan natuurbehoud.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!