Academy

Wiesje van Amstel - Online Redacteur Vroege Vogels

28-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
202 keer bekeken
  •  
Wiesje

Ik ben Wiesje van Amstel
Mijn leeftijd is 24
Ik woon in Amsterdam
Mijn functie bij de Academy is (Online) Redacteur bij Vroege Vogels

De grootste les die ik (tot nu toe) heb geleerd bij de Academy is durven, gewoon doen, doorzetten, afmaken, trots zijn. De grootste verschillen tussen de filmwereld en de televisiewereld zijn de snelheid, de doelgroep, het eeuwig blijven doorgaan van een programma (en dat weten te vernieuwen) en makers staan in dienst van het bedrijf.
Het leukste wat ik (tot nu toe) heb gedaan bij de Academy is onze eigen serie vanaf nul opzetten, alles verzinnen, voorbereiden, draaien en monteren. Het was daarbij ook heel leuk om in een jong team te werken. Zo kun je sparren en nieuwe ideeën bedenken voor het programma. We kregen veel vrijheid. Dat was vooral ook heel erg leuk.
Als ik met 1 item de wereld zou kunnen veranderen, dan zou dit gaan over zelfmoord, pedofilie bij vrouwen of kindermishandeling. Ik vind het heel bijzonder dat we in Nederland de ruimte hebben om zulke taboes aan het licht te brengen en ik vind het belangrijk dat wij als makers ervoor zorgen dat mensen zich verbinden door middel van onze media. 

In mijn Tinder bio zou staan een dag niet gedanst is een dag niet geleefd.

Al mijn geld gaat uit naar vooral eten, drinken en gezelligheid met vrienden. Verder: my beloved montage-apparatuur.

Ik kan uren praten over monteren, Afrika, maatschappelijke kwesties, gekke avonturen en toekomstplannen.

Delen: