Sfeerfoto van Academy
Academy

Academy

Bij BNNVARA zijn wij altijd op zoek naar nieuw talent. Daarom hebben we de BNNVARA Academy, een opleidingstraject speciaal voor de grootste mediatalenten die het verschil willen maken.
Academy

Aanmelden

Klinkt de Academy als dé plek voor jou? Meld je dan aan voor één van onderstaande functies. Aanmelden kan tot en met vrijdag 28 augustus.


Lees eerst even goed door welke informatie we van jou nodig hebben voordat je aan de slag gaat.

Wat hebben wij van jou nodig?

Praktische informatie
Wat praktische informatie zoals je naam, woonplaats etc.

CV en Motivatiebrief
Wat is jouw motivatie om je in te schrijven voor de BNNVARA Academy en waarom pas jij goed bij BNNVARA? Wat wil je leren, wat zijn je toekomstdromen en op welke manier zou je een bijdrage willen leveren aan de missie van BNNVARA? En wat onderscheidt jou van de rest? 

Korte video

We zijn benieuwd naar wie jij bent en waarom jij de perfecte kandidaat bent voor de Academy functie waar jij op reageert. Daarom willen we je vragen een korte video van maximaal 2 minuten op te nemen waarin je laat zien wie je bent. Zet in de bestandsnaam ook even je eigen naam, zodat we het juiste formulier aan de juiste video kunnen koppelen.

Belangrijk
Check nog even goed welke dagen je allemaal vrij moet houden voor het selectietraject. Want als je geselecteerd wordt is aanwezigheid verplicht!

Functies

Klik hieronder op één van de functies om je direct aan te melden.

Radio - Producer/redacteur
Wil je graag radio-items bedenken, uitzendingen regisseren en de productie doen voor verschillende BNNVARA radioprogramma’s? En ben jij niet bang om je handen uit de mouwen te steken en er vol voor te gaan? Dan is BNNVARA Academy radio iets voor jou. Wij zijn namelijk op zoek naar hét radiotalent van nu!
Radio - Online/video redacteur 
Heb jij affiniteit met radio en kun je ook geen genoeg krijgen van het scrollen door je tijdlijn? Vind jij het leuk om grappige items te bedenken voor verschillende social kanalen waaronder YouTube en wil jij leren hoe je dit in een script giet en tot uitwerking kan brengen? Meld je dan aan voor deze functie, dan geven wij jou de kans alle online content van het Radio 1 programma ‘Gaan’ te ontwikkelen en uit te voeren.
Radio 1 – Nieuws BV / B.V.S.C. – Redacteur
Ben jij een enorme radioliefhebber? Een nieuwsjunk? Een sportkenner? Iemand die creatief denkt en enthousiast wordt van een dagelijks radioprogramma maken? Wil je belangrijke discussies starten en radio items maken die verrijken, verrassen, mensen laten lachen en aan het denken zet. Dan is deze functie iets voor jou. Wij zoeken naar hét BNNVARA Radio 1 talent van nu!
Kassa – Redacteur
Ben jij een journalistiek talent met hart voor consumentenzaken en heb je een scherp oog voor goede onderwerpen? Heb jij een sterk rechtvaardigheidsgevoel, wil je de waarheid boven water krijgen en zaken in beweging zetten? Dan kun je aan de slag als redacteur bij Kassa, hét consumentenprogramma van BNNVARA.
Vroege Vogels – Online/video redacteur
Ben je geïnteresseerd in natuur? Hou je je bezig met grote vragen rondom milieuproblematiek, maar hou je ook van het kleine, bijvoorbeeld de groeistrategie van een paardenbloem? Dan is Vroege Vogels op zoek naar jou! Vroege Vogels is op zoek naar iemand die mee wil werken aan alles wat er voor dit programma online gebeurt. YouTube, Facebook, Instagram, en de website: het kan allemaal.
• Typisch... – Redacteur
Zit jij vól creativiteit en is actualiteit én human interest helemaal jouw ding? Wil je graag een bijdrage leveren aan het vertellen van bijzondere verhalen van gewone mensen? Op een manier die ontroert, verrijkt, verrast, mensen laat lachen en aan het denken zet. Dan is de functie van redacteur bij Typisch... iets voor jou!

• 101Barz - Camera Regisseur
Wil je graag werken voor het grootste hiphop-platform van Nederland? Kun jij regisseren, goed met de camera overweg en ook nog het opgenomen materiaal editen? Misschien is de functie van camera regisseur bij 101Barz dan iets voor jou!
 Spuiten & Slikken – Camera journalist (camjo)
Heb jij zin om met je camera spannende verhalen over seks en drugs vast te leggen en taboes te doorbreken? Gaat je hart sneller kloppen van in de studio draaien maar ook buiten? En ben je niet bang om een creatieve touch te geven aan het werk dat je maakt? Kijk dan niet verder en meld je aan voor de camjo functie voor het YouTube-kanaal van Spuiten en Slikken.
• Online Platform – Allround maker
Als maker bij BNNVARA Academy word je in een half jaar opgeleid tot allround maker van BNNVARA. Na het Academy traject kun je breed worden ingezet als redacteur, programmaontwikkelaar, crossmediale contentmaker en presentator. Wil jij mensen aan het denken zetten, lastige onderwerpen onderzoeken, taboes doorbreken en belangrijke discussies starten? Kortom, ben jij een multitalent? Meld je dan aan voor de functie allround maker.
• Online Platform - Camjo (regie, edit & camera) 
Als camjo van Academy word je in zes maanden opgeleid tot volwaardig regisseur. Je leert, indien je dit nog niet in de vingers hebt, editen in Avid en Première. Ook leer je de Sony camera’s FS5 & FS7 hanteren. Een camjo van de BNNVARA Academy is in staat om de presentator en gasten op locatie aan te sturen, de verhaallijn ten alle tijden in de gaten te houden, oog te hebben voor detail om het verhaal zo goed mogelijk beeldend te vertellen, om goed te gaan met deadlines. Ben jij bereid het onderste uit de kan te halen om mooie items te realiseren die ontroeren, verrassen of mensen laten lachen? Dan is de functie camjo iets voor jou!