Sfeerfoto van Academy
Academy
Academy

De snelste route naar het maken

Bij BNNVARA zijn wij altijd op zoek naar nieuw talent. Daarom hebben we de BNNVARA Academy, een opleidingstraject speciaal voor de grootste mediatalenten die het verschil willen maken. In een halfjaar tijd worden jonge talenten klaargestoomd tot mediaprofessionals.
Academy

Traject

BNN-VARA-Talent-Day_20200919_101750_8148_WouterVellekoop

Het traject van BNNVARA Academy duurt een half jaar. In dat half jaar draag je niet alleen bij aan jouw afdeling, maar zijn er ook veel verschillende masterclasses te volgen. 

Bij dit leerwerktraject ligt de nadruk op praktijk, want je leert het snelst en het meest door het te doen. Je zal een keer op je bek gaan, maar dit hebben we allemaal gehad dus helpen we je opstaan en weer door te gaan. Je wordt één-op-één begeleid zodat je in dat half jaar het beste uit jezelf haalt. Door het ontdekken en verder ontwikkelen van jouw talent. 

Selectieprocedure

  • Tot en met vrijdag 13 augustus 09.00 uur kun je je aanmelden voor de Academy
  • Op vrijdag 20 augustus hoor je of je bent geselecteerd, als je bent geselecteerd nodigen we je uit om auditie te komen doen tijdens de Talentday 
  • Zaterdag 4 september vindt de Talentday plaats in het pand van BNNVARA op het Mediapark 
  • Als je tijdens de Talentday bent gegaan voor een redactiefunctie dan hoor je uiterlijk donderdag 9 september of je bent geselecteerd voor de BNNVARA Academy 2021 
  • Bij de overige functies hoor je uiterlijk donderdag 9 september of je door mag naar de volgende selectieronde: De Academy Days 
  • Op maandag 1 november 2021 gaat de BNNVARA Academy van start 
  • 30 april 2022 is de laatste dag van het Academy traject 

Academy Days

Om er zeker van te zijn dat we niemand zomaar laten schieten, kijken we tijdens de Academy Days nog één keer heel goed naar iedereen die door was op de Talentday. We gaan jullie testen op verschillende gebieden die te maken hebben met televisie maken. De selectieprocedure tijdens de Academy Days is per afdeling verschillend. 

Radio

Tijdens de selectieavond op dinsdag 14 september maak je voor het eerst kennis met de afdeling Radio en krijg je een speciale opdracht. Naar aanleiding van deze opdracht wordt een definitieve keuze gemaakt. De kandidaten die geselecteerd zijn voor de Academy en vanaf maandag 1 november aan de slag kunnen op de afdeling Radio, horen dit uiterlijk 21 september. 

Baksteen

Van maandag 13 september tot en met vrijdag 17 september vinden de Academy Days plaats. In deze week leiden we jullie nog verder op tot beginnend maker en moeten jullie je eerste, echte items gaan maken. Op basis van die items maken wij de definitieve selectie. Dit geldt voor zowel de Allround Makers als voor de Camjo’s! De kandidaten die geselecteerd zijn voor de Academy en vanaf maandag 1 november aan de slag kunnen bij Baksteen, horen dit uiterlijk 23 september. 


Spuiten & Slikken en 101Barz

Op woensdag 15 en donderdag 16 september maak je kennis met de redactie en krijg je een speciale opdracht. Na deze twee dagen wordt een definitieve keuze gemaakt voor de talenten. De kandidaten die geselecteerd zijn voor de Academy en vanaf maandag 1 november aan de slag kunnen bij Spuiten & Slikken of 101Barz, horen dit uiterlijk woensdag 22 september.