Sfeerfoto van Academy

Academy

De snelste route naar het maken

Bij BNNVARA zijn wij altijd op zoek naar nieuw talent. Daarom hebben we de BNNVARA Academy, een opleidingstraject speciaal voor de grootste mediatalenten die het verschil willen maken.
Academy

Traject

Zo ziet het traject eruit
Het traject van BNNVARA Academy duurt een half jaar. In dat half jaar draag je niet alleen bij aan jouw afdeling, maar zijn er ook veel verschillende masterclasses te volgen.

Bij dit leerwerktraject ligt de nadruk op praktijk, want je leert het snelst en het meest door het te doen. Je zal een keer op je bek gaan, maar dit hebben we allemaal gehad dus helpen we je opstaan en weer door te gaan. Je wordt één-op-één begeleid zodat je in dat half jaar het beste uit jezelf haalt. Door het ontdekken en verder ontwikkelen van jouw talent.

Selectieprocedure

  • Tot en met vrijdag 28 augustus kun je je aanmelden voor de Academy.
  • Op donderdag 10 september hoor je of je bent geselecteerd, als je bent geselecteerd  nodigen we je uit om auditie te komen doen tijdens de Talentday
  • Zaterdag 19 september vindt de Talentday plaats in het pand van BNNVARA op het Mediapark
  • Als je tijdens de Talentday bent gegaan voor een functie bij Kassa, Alicante,  De Nieuws BV / B.V.S.C . of Vroege Vogels, dan hoor je uiterlijk dinsdag 22 september of je bent geselecteerd voor de BNNVARA Academy 2020.
  • Bij de overige functies hoor je uiterlijk dinsdag 22 september  of je door mag naar de volgende selectieronde: De Academy Days
  • In de week van 12 oktober hoor je of je definitief geselecteerd bent voor de BNNVARA Academy 2020/2021
  • Op maandag 2 november 2020 gaat de BNNVARA Academy van start
  • Vrijdag 30 april 2021 is de laatste dag van het Academy traject

Academy Days

Om er zeker van te zijn dat we niemand zomaar laten schieten, kijken we tijdens de Academy Days nog één keer heel goed naar iedereen die door was op de Talentday. We gaan jullie testen op verschillende gebieden die te maken hebben met televisie maken. De selectieprocedure tijdens de Academy Days is per afdeling verschillend.

Radio

Tijdens de selectieavond op dinsdag 5 oktober maak je voor het eerst kennis met de afdeling Radio en krijg je een speciale opdracht. Naar aanleiding van deze opdracht wordt een definitieve keuze gemaakt. De kandidaten die geselecteerd zijn voor de Academy en vanaf maandag 2 november aan de slag kunnen op de afdeling Radio, horen dit uiterlijk 9 oktober.

Online Platform

Van woensdag 30 september tot en met woensdag 7 oktober vinden de Academy Days plaats. In deze week leiden we jullie nog verder op tot beginnend maker en moeten jullie je eerste, echte items gaan maken. Op basis van die items maken wij de definitieve selectie. Dit geldt voor zowel de Allround Makers als voor de Camjo’s!

Spuiten & Slikken en 101Barz

Op 29 en 30 september maak je kennis met de redactie en krijg je een speciale opdracht. Na deze twee dagen wordt een definitieve keuze gemaakt voor de talenten die aan de slag kunnen bij de BNNVARA Academy.