Academy

Traject

Talentday 2022-30

Het traject van BNNVARA Academy duurt een half jaar. In dat half jaar draag je niet alleen bij aan jouw afdeling, maar zijn er ook veel verschillende masterclasses te volgen. Bij dit leerwerktraject ligt de nadruk op praktijk, want je leert het snelst en het meest door het te doen. Je zal een keer op je bek gaan, maar dit hebben we allemaal gehad dus helpen we je opstaan en weer door te gaan. Je wordt begeleid door professionals zodat je in dat half jaar het beste uit jezelf haalt. Door het ontdekken en verder ontwikkelen van jouw talent. 

Selectieprocedure

  • Tot maandag 22 mei 09.00 uur kun je je aanmelden voor de Academy
  • Op woensdag 24 mei hoor je of je bent geselecteerd, als je bent geselecteerd nodigen we je uit om auditie te komen doen
  • Zaterdag 3 juni vinden de audities plaats in het pand van BNNVARA op het Mediapark 
  • Dinsdag 6 juni hoor je of je door mag naar de volgende selectieronde: de Academy Days
  • Maandag 4 september gaat de BNNVARA Academy van start
  • Donderdag 29 februari 2024 is de laatste dag van het Academy traject

Academy Days
Om er zeker van te zijn dat we niemand zomaar laten schieten, kijken we tijdens de Academy Days nog één keer heel goed naar iedereen die door was na de audities. We gaan jullie testen op verschillende gebieden die te maken hebben met televisie en radio maken. De selectieprocedure tijdens de Academy Days is per afdeling verschillend. 

Radio
Tijdens de selectieavond op dinsdag 13 juni maak je voor het eerst kennis met de afdeling Radio en krijg je een speciale opdracht. Naar aanleiding van deze opdracht wordt een definitieve keuze gemaakt. De kandidaten die geselecteerd zijn voor de Academy en vanaf maandag 4 september aan de slag kunnen op de afdeling Radio, horen dit uiterlijk 19 juni. 

Baksteen
Van maandag 12 juni tot en met vrijdag 16 juni vinden de Academy Days plaats. In deze week leiden we jullie nog verder op tot beginnend maker en moeten jullie je eerste, echte items gaan maken. Op basis van die items maken wij de definitieve selectie. Dit geldt voor zowel de Allround Makers als voor de Camjo’s! De kandidaten die geselecteerd zijn voor de Academy en vanaf maandag 4 september aan de slag kunnen bij Baksteen, horen dit uiterlijk 19 juni.