Academy

Praktische informatie

Wanneer?
1 september 2023 tot en met 29 februari 2024
 
Hoelang?
Het traject duurt een half jaar. 

Aantal uur per week
Het Academy Traject is een fulltime traject en dat betekent dus dat je vijf dagen per week aan de slag gaat.

Vergoeding?
Talenten van de Academykrijgen een standaard leerwerkvergoeding van €1100,- per maand. Reiskosten worden niet vergoed voor zover deze gedekt worden door je OV-kaart. Kosten die buiten deze OV-kaart om gemaakt worden, worden vergoed op basis van 2e klasse Openbaar Vervoer.

Stage/studie?
Aangezien het om een fulltime leerwerktraject gaat is de Academy niet te combineren met een stageplek of studie. Het is wel mogelijk om dit te volgen tijdens een tussenjaar. Ben je op zoek naar een stageplek? Kijk dan op Mediastages.

Leeftijdseisen?
Die zijn er niet. We houden een richtlijn aan van 17-35 jaar, maar iedereen is welkom om zich aan te melden voor de Academy! 

Veel gestelde vragen

Hoe selecteren jullie de talenten?
Per functie worden de talenten aan de hand van de motivatie en de ingezonden video beoordeeld en geselecteerd door collega’s uit het vak. Hierbij kijken we ook of jouw motivatie goed aansluit bij de waarden van BNNVARA.

Word je alleen voor dit traject geselecteerd als je al veel ervaring hebt?
Je hoeft niet veel ervaring te hebben. Jouw enthousiasme en de wil om veel te leren is belangrijk. Ook kijken we op welke manier je een bijdrage wilt leveren aan de waarden van BNNVARA. Als je wel ervaring hebt, is dat natuurlijk mooi meegenomen maar zeker niet verplicht en ook geen garantie voor toelating. 

Wat is het verschil tussen een stage en dit traject?
De BNNVARA Academy is een fulltime leerwerktraject van een half jaar. Dat betekent dat je naast je werkzaamheden, masterclasses volgt van verschillende professionals.

Ik ben (jonger dan) 17, moeten mijn ouders toestemming geven?
Ja, jouw ouders moeten in dit geval schriftelijk goedkeuring geven voor jouw deelname. 

Snelste route naar het maken, is de slogan: betekent dat dat ik flink kan doorgroeien bij BNNVARA als ik eenmaal binnen ben?De BNNVARA Academy is geen garantie op een baan. Met de slogan ‘Snelste route naar het maken’ en ‘Jij gaat het maken’ bedoelen we dat je alle kneepjes van het vak leert en klaargestoomd wordt om in de mediawereld te gaan werken. Het merendeel van de talenten die het Academy traject hebben doorlopen, werkt nu in de media. Bij BNNVARA of bij andere omroepen of mediabedrijven.