Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Vanaf nu reis je zonder overstap in vier uur met de trein naar Londen

28-10-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
687 keer bekeken
  •  
Eurostar Amsterdam

© www.hollandfoto.net / Shutterstock.com

Het reisadvies voor het Verenigd Koninkrijk is nog altijd oranje. Maar toch goed nieuws: sinds afgelopen maandag reis je per trein zonder overstap in slechts vier uur naar de Engelse hoofdstad. 
Vertraging
De lancering van de nieuwe Eurostar-verbinding zou eigenlijk eind april al plaatsvinden, maar werd vanwege de coronacrisis uitgesteld. Na een kleine vertraging van zes maanden was het afgelopen maandag dan eindelijk zover: de eerste trein zette koers vanuit Amsterdam via Rotterdam en Brussel naar de overkant van het kanaal. En deze blijft rijden. Twee keer dag om precies te zijn, met uitzondering van de weekenden, dan rijdt de trein voorlopig nog niet.
Londen

© f11photo / Shutterstock.com

Reistijd
Een groot voordeel aan de nieuwe verbinding is dat de paspoortcontrole nu al op Amsterdam of Rotterdam Centraal plaatsvindt. Voorheen gebeurde dit op Brussel-Zuid, waardoor reizigers daar moesten uitstappen. Deze overstap is nu niet meer nodig, waardoor de reistijd nog korter is. Vanuit Amsterdam 4 uur en vanuit Rotterdam slechts 3,5. Reden genoeg dus om het vliegen voor eens en altijd links te laten liggen, al die extra wachttijden op het vliegveld kunnen ons immers maar al te graag gestolen worden.
Londen St Pancreas Station

© Willy Barton / Shutterstock.com

Reisadvies
Hoe graag we ook aan boord zouden stappen, een duurzame stedentrip naar Londen laat nog even op zich wachten. Nederlandse reizigers moeten bij aankomst in Engeland veertien dagen in quarantaine, om zich vervolgens eenmaal terug in Nederland weer tien dagen te isoleren. Niet ideaal dus. Toch instappen? In de trein gelden de gebruikelijke coronamaatregelen en is het dragen van een mondkapje verplicht.
Het openbaar vervoer toch mijden? Zo ga je coronaproof op reis met de auto
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.