Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Coronaproof op reis met de auto

07-10-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
994 keer bekeken
  •  
corona auto reizen

© shablovskyistock / Shutterstock.com

Het gemiddelde roadtrip-avontuur ziet er dit jaar anders uit dan voorheen. De pandemie laat je wel dubbel nadenken bij hotelovernachtingen, restaurantbezoekjes en benzinestops. Waar moet je rekening mee houden bij een reis met de auto?
Let op: per 1 juli dien je als inzittende een mondkapje te dragen wanneer je met mensen uit een ander huishouden in een auto zit. Kinderen onder de 13 zijn dit overigens niet verplicht.
-
Accepteer dat veel anders zal zijn
Dat je op roadtrip gaat, wil niet zeggen dat je in een lang-leve-de-lol-modus over de weg kan toeren. Je mag dan misschien met minder mensen in contact komen dan in het openbaar vervoer of in het vliegtuig, maar het risico blijft op de loer liggen. Daarom kan je maar beter accepteren dat het risico nooit nul is en je daar ook naar gedragen. Dan kan het (hopelijk) alleen maar meevallen.
Roadtrip corona

© Suzanne Tucker / Shutterstock.com

Sla genoeg snacks en water in
Dat voorkomt dat je om de haverklap bij een tankstation moet stoppen, om op jacht te gaan naar snacks. Hoe meer voedsel en water je binnen handbereik hebt, hoe minder tussenstops op drukke plekken en hoe minder contact met andere mensen.
Roadtrip snacks

© Romvy / Shutterstock.com

Gebruik handschoenen en een mondmasker bij het tanken
…en betaal contactloos wanneer je de benzinekosten gaat afrekenen.
En ook genoeg desinfecteergel
Maar dat wist je natuurlijk al.
Tanken corona

© Deliris / Shutterstock.com

Hang je mondmasker niet aan je binnenspiegel
Erg verleidelijk. Vooral zodat je 'm niet vergeet wanneer je uitstapt. Maar je mondkapje als spiegeldecoratie gebruiken is niet het beste idee. Niet alleen is het onhygiënisch, in sommige landen kan je er zelfs een boete voor krijgen omdat het het zicht van de bestuurder belemmert. In Luxemburg bijvoorbeeld. 
Ga bij voorkeur buiten uiteten
Besmettingen van het coronavirus lijken relatief gezien vaker binnen dan buiten voor te komen. Ga je gezellig een hapje eten bij een restaurant? Schuif dan buiten aan op het terras als het weer een beetje meezit. En waarom niet wat vaker een maaltijd afhalen en een panoramische plek in de buitenlucht opzoeken?
terras corona buiten

© Aliaksander Karankevich / Shutterstock.com

Mijd de in- en uitcheckspits
Soms zijn drukke plekken zoals zwembaden of restaurants in een hotel gesloten. Daar is natuurlijk een heel goede reden voor. Probeer daarom niet in- en uit te checken tijdens de spitsuren aan de receptie. Zet je wekker iets eerder of misschien juist iets later.
Vraag naar het schoonmaakprotocol
Kom erachter hoe lang een accommodatie onbezet is geweest, in verband met de periode waarbij het virus in de lucht heeft gehangen. Sommige hotels laten een ruimte 24 uur lang onbezet, voordat nieuwe gasten kunnen inchecken. Als de hoteleigenaren geen antwoord kunnen geven op je vraag, heb je je antwoord eigenlijk al. Zie het als een slecht teken. Extra tip: open alle ramen wanneer je een hotelkamer binnenloopt, om frisse lucht binnen te laten.
Huurauto? Reinigen die handel
Pandemie of niet, het reinigen van je huurauto is wel zo netjes. Doe daar in deze tijden nog een schepje bovenop. Desinfecteer zoveel mogelijk contactpunten in de auto. Denk aan de handgrepen van de deur, de handgreep van de achterklep, het stuur, de versnellingspook, de knopjes voor het raam en het multimediasysteem.
corona auto reizen 2

© Neptunestock / Shutterstock.com

Meer informatie over reizen in tijden van corona? We beantwoorden je belangrijkste vragen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.