Sfeerfoto van 3 op Reis
3 op Reis

3 op Reis

Elke zondag om 19:40 uur opnpo3

Voor jouw dagelijkse dosis (duurzame) reisinspiratie.
3 op Reis

Rotterdam

Yes! Onze eerste Nederlandse bestemming. En niet zonder reden. Vanaf Rotterdam vertrekt namelijk de boot naar New York. Dus besloten we om in ons eigen land ook eens een kijkje te nemen. Rotterdam is natuurlijk bij de meesten van ons wel bekend. Maar de haven is voor vele een onbekend gebied. 

De allergrootste ter wereld is deze haven sinds 2005 niet meer, maar het is nog wel veruit de grootste haven van Europa. En daar plukt de stad de vruchten van. Één van de vetste manieren om de haven te verkennen is met de watertaxi. Die vaart voor een kleine €4,- rond tussen de Leuvehaven, de Veerhaven en Hotel New York. Waar je dan ook direct van een hele fijne lunch kan genieten. Hotel New York is gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn, ook wel The Grand Old Lady genoemd. In 1977 verhuisde het hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn naar Seattle, waarna in 1993 Hotel New York haar deuren hier opende. In de kelder zit trouwens een hele vette old skool kapper. Aanrader voor de mannen.
Een andere parel van de haven is de SS Rotterdam. Halverwege de 20 e  eeuw werden vliegtickets goedkoper en nam de populariteit van Transatlantische cruises af. De Holland Amerika Lijn bedacht hier iets op: ze bouwden het grootste Nederlandse passagiersschip ooit, dat in de zomermaanden heen en weer voer om landverhuizers naar Amerika te brengen, maar dat tijdens de wintermaanden gebruikt werd als een eersteklas cruiseschip voor toeristen. De SS Rotterdam wordt nu voor allerlei doeleinden gebruikt. Een gedeelte van het schip is vrij te bezoeken en als je meer wilt weten over het leven aan boord dan kan je verschillende rondleidingen doen die je ook naar de machinekamers brengen. Wil je ervaren hoe het is om aan boord te overnachten? Dan kan je ook een kamer boeken. Alle originele ‘hutten’ van het schip zijn opnieuw ingericht tot moderne hotelkamers.
Eten
Ook in de Veerhaven vind je Z&M. Een heel fijn plekje om te eten, vooral als je lekker op het terras kan zitten. Niet goedkoop, maar wel heel lekker is In de keuken van Floris. En omdat wij heel erg fan zijn van tapas, ook nog een kleine tapastip. Destino. Hier vind je heerlijke verse hapjes, waar ook veel Spanjaarden zich tegoed aan komen doen!
Goed om te weten
Beste reistijd: Juni t/m augustus
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Nederlands
rotterdam.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.