Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Deze Siciliaanse steden mag je gerust openluchtmusea noemen

25-06-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
808 keer bekeken
  •  
Sicilie

© Romas_Photo / Shutterstock.com

Het eiland Sicilië was geliefd onder de Grieken en later ook onder de Romeinen. Maar voorál onder Romeinen met flink wat geld. Het eiland is dan ook beladen met met indrukwekkende overblijfselen uit de Oudheid. En dat is vooral te merken in deze steden, die je gerust openluchtmusea mag noemen. 
Catania
De stad Catania is de op één na grootste op het Italiaanse eiland Sicilië. De stad oogt wellicht ietwat smoezelig en chaotisch, maar probeer daar doorheen te kijken. Niet élke Europese stad ligt immers aan de voet van een vulkaan. En in combinatie met de rijke geschiedenis is deze Italiaanse stad desalniettemin behoorlijk fascinerend. Duik bijvoorbeeld het Centro Storico in, het historische centrum. Bezoek de Kathedraal van Catania en het Teatro Massimo Bellini. Of maak een onvergetelijke dagtrip naar de Etna vulkaan. Maak eventueel ook een uitstap naar Taormina, een middeleeuws drop met charmante, typische Italiaanse steegjes en een prachtig Grieks theater. 
Catania

© NAPA / Shutterstock.com

Catania

© NAPA / Shutterstock.com

Palermo
Een explosie aan sensaties en ervaringen, temperamentvol met een vleugje vriendelijkheid. Dát is Palermo. Deze hoofdstad van Sicilië kent veel gezichten. De stad is gastvrij, maar heeft ook een rauw randje. Tegelijkertijd vind je er eeuwenoude pleinen en kerken. Vergaap je bijvoorbeeld aan de indrukwekkende kapel Cappella Palatina, de gigantische Cattedrale di Palermo en klaterende fontein Fontana Pretoria. Ook kan je een middag kunst spotten in de Galleria Regionale della Sicilia. Blijf je liever in de openlucht? Struin dan over het Mercato di Ballaró, de grootste markt in Palermo.
shutterstock_493997737
palermo
Piazza Armerina
Piazza Armerina ligt in het centrale deel van Sicilië en is daardoor de ideale uitvalsbasis om het binnenland te ontdekken. De plaats zelf voelt lekker compact en knus. De kronkelige steegjes en achterafstraten lenen zich uitstekend om urenlang rond te dwalen. Ook deze plek kent een rijke geschiedenis en dat merk je wanneer je door het historische centrum loopt. Bezoek bijvoorbeeld het Villa Romana, een villa met een van de grootste mozaïeken op heel Sicilië. Daarnaast zijn de Cattedrale di Maria Santissima Delle Vittorie en Museo della Civilta de moeite waard.
Piazza Armerina

© hermitis / Shutterstock.com

villa romana - piazza armerina
Liever nog niet vliegen? Overweeg het Franse Bourgondië, dat meer biedt dan de fameuze wijnen. 
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.