Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

TV-seizoen start weer!

26 sep 2016
  •  
leestijd 1 minuten
hoornaar_03.jpg

© Fotograaf: R.B.rb.rb

Dinsdagavond is Vroege Vogels tv terug op NPO2 met een nieuwe aflevering vol Nederlandse natuur. Met daarin spectaculaire beelden van de hoornaar, de "terror-wesp" die deze nazomer de noordelijke provincies onveilig leek te maken. 
Een groepje fietsers in Drenthe werd gestoken door hoornaars, en onverwijld werd het nest van deze grote wespen geruimd. Zwaar overdreven, oordeelt wespendeskundige Jan Smit: ‘als jij de hoornaar met rust laat, laat ie jou ook met rust; zo simpel is ‘t’. Je boft zelfs met een nest hoornaars in de buurt, voegt Arnold van Vliet van Wageningen Universiteit daaraan toe: deze superwespen vangen alle vliegen en muggen voor je weg; in ranja of rosé zijn ze niet geïnteresseerd.
Verder gaat Menno in deze uitzending in Nationaal Park Weerribben-Wieden op zoek naar de zeldzaamste libellensoort van Nederland en onderzoekt Milouska de wisseling van verenkleed bij vogels: de rui.
In onze nieuwe rubriek Onverwachte natuur aandacht voor zeehonden in de Rotterdamse haven. Sinds de aanleg van de Tweede Maasvlakte is daar dagelijks een groep van veertig grijze en gewone zeehonden op het strandje voor de Gate Terminal te vinden; een teken dat het water er erg schoon is.
 
Vroege Vogels tv, dinsdag 27 september om 19.20 uur op NPO2.

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.