Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke zaterdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Onverwachte natuur: zeehonden in de haven

  •  
26-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
216 keer bekeken
  •  
Grijze_zeehonden__foto-Rik_Kruit_.jpg
De haven van Rotterdam is de grootste haven van Europa. Per jaar varen er ongeveer 30.000 zeeschepen en 110.000 binnenvaartschepen binnen. En tussen al dat scheepsgeweld huist kalmpjes een populatie zeehonden.
Het havengebied in Rotterdam beslaat circa 12.500 hectare land en water en heeft een lengte van 40 kilometer. Er wordt jaarlijks 465 miljoen ton goederen overgeslagen. Toch biedt dit enorme industriegebied ook ruimte aan bijzondere natuur. Er lopen runderen en paarden rond, reeën en talloze konijnen.
Het opmerkelijkst is misschien wel een groep van veertig grijze en gewone zeehonden die dagelijks op het strandje voor de Gate Terminal is te vinden. Zij leven daar sinds de aanleg van de Tweede Maasvlakte. Het is een teken dat het water in de haven verrassend schoon is en voldoende vis bevat.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.