Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.35 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Dierenwelzijn, milieu, klimaat en natuur in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Jan Wolkers Prijs: Live vanuit Oud-Poelgeest

13 okt 2017
  •  
leestijd 1 minuut
Jan Wolkers
Vroege Vogels is zondag drie uur lang te gast in kasteel Oud-Poelgeest in Oegstgeest, voor de bekendmaking van de Jan Wolkers Prijs 2017. Alle ‘groene’ boeken van het afgelopen jaar kwamen voor de bekroning in aanmerking. Onverschillig of het een roman, dichtbundel, kinderboek of (semi-) wetenschappelijk werk is. Zolang de natuur maar de hoofdrol speelt. Eén van de onderstaande vijf boeken zal zondag worden bekroond tot het beste natuurboek van het jaar, in alfabetische volgorde op de auteursnaam:
De Jan Wolkers Prijs bestaat uit een geldbedrag van 5.000 euro en een originele tekening gemaakt door Siegfried Woldhek.

Kasteel Oud-Poelgeest

Jan Wolkers heeft een bijzondere band met kasteel Oud-Poelgeest. Het landgoed speelde een belangrijke rol zijn jeugd. Tijdens de laatste jaren van de Duitse bezetting doolde de jonge Jan Wolkers regelmatig met zijn schetsboek en schilderkistje door het bos van Oud-Poelgeest. Zo bracht hij de hele omgeving in beeld. Het schetsboek, dat hij als jongen van 17 en 18 daarmee vulde, is bewaard gebleven.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

Sfeerbeeld BNNVARA programma's