Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kanshebber Jan Wolkers Prijs: Vogels op de cm2

  •  
22-09-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
84 keer bekeken
  •  
Postzegel boek

© Bron: Uitgeverij Müller

Voor de Jan Wolkers Prijs 2017 zijn vijf boeken genomineerd. Vogels op de cm2 is daar een van. Een boek met een aparte combinatie: informatie over vogels en  postzegels met getekende afbeeldingen van vogels. Het levert een boek op met 266 vogels die in Nederland voorkomen. De zegels komen uit 109 landen waar deze vogels ook voorkomen.

Postzegels

Peter Müller en Tom Loorij stelden het boek samen. De meeste postzegels komen uit de collectie van de ornitholoog en filatelist Tom Loorij. Allereerst stelde het duo een lijst samen van in Nederland voorkomende vogels om vervolgens de mooiste zegel bij de vogel te zoeken. Een heel uitzoekwerk want van sommige vogels bestaan er meerdere zegels. Zo bestaan er van de ijsvogel wel 100 postzegels.
Van acht soorten bestond geen enkele zegel. Voor deze zegels zijn kunstenaars gevraagd de vogels te tekenen voor een nieuw te drukken postzegel.

Jan Wolkers Prijs 2017

Nog vijf boeken doen mee in de strijd om de Jan Wolkers Prijs 2017 voor het beste Nederlandse natuurboek. De prijs wordt op zondag 15 oktober 2017 uitgereikt door Karina Wolkers, in een speciale uitzending van het BNNVARA NPO Radio 1-programma Vroege Vogels, live vanuit kasteel oud Poelgeest in Oegstgeest. De jury moest selecteren uit een zeer gevarieerd aanbod van o.a. wetenschappelijke werken, romans en veldgidsen.
De Jan Wolkers Prijs is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds, de Volkskrant en Vroege Vogels. De prijs bestaat uit 5.000 euro en een unieke tekening van Siegfried Woldhek die de auteur of het boek vereeuwigt. De jury van de Jan Wolkers Prijs bestaat uit Allard Stapel (Wereld Natuur Fonds), Karina Wolkers, Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) en Anneke Naafs (Vroege Vogels).
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.